Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Baltával ölte meg gyermekkori barátját

Kétszázezer forint tartozás miatt baltával megölte legjobb gyermekkori barátját, majd elásta egy pusztaszabolcsi bérelt ház kertjében egy férfi - jelentették be a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai hétfői sajtótájékoztatójukon.
Gulyás Imre, rendőr alezredes, az NNI szervezett bűnözés elleni főosztályának vezetője elmondta: azért ők nyomoztak a februárban eltűnt férfi ügyében, mert a gyanúsított eleinte arról beszélt az áldozat környezetében, hogy a férfi eltűnése szervezett bűnözői körökhöz köthető. Ismertette: az NNI rendszeresen vizsgálja azokat a gyanús eltűnéseket, amelyek mögött életellenes bűncselekmények húzódhatnak meg. Ennek a szűrő-kutató munkának az eredményeként jutottak arra a következtetésre, hogy a februárban eltűnt férfinek nem saját elhatározásából veszett nyoma.

A Nemzeti Nyomozó Iroda augusztusban indított nyomozást az ügyben emberölés gyanúja miatt, a legjobb gyerekkori barát, K. Péter novemberben került a hatóság látókörébe.

Hopka Lajos rendőr őrnagy, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának vezetője arról beszélt, hogy a gyilkos - aki szerencsejáték-szenvedélye miatt tartozott barátjának - beismerte tettét, és részletesen beszámolt arról, hogyan ölt. Az MTI kérdésére elmondta: a férfi készült tettére, egy ercsi lakásba csalta áldozatát, ahol végzett vele. A holttestet autóval Pusztaszabolcsra szállította, majd elásta.

Hopka Lajos ismertette: az áldozatot ruhája és a gyanúsított vallomása alapján azonosították, de a DNS-minta alapján történő azonosítás még folyamatban van.

Az NNI munkatársai elmondták: a gyanúsított nyereségvágyból, előre kitervelten követte el a bűncselekményt. Az MTI kérdésére kifejtették: a sértett kérte, hogy tartozását adja meg a férfi, de az nem tudta, nem is akarta a pénzt visszafizetni. Ezért döntött a gyilkosság mellett. A nyomozás jelenlegi adatai szerint K. Péternek nem volt társa, a bűncselekményt egyedül hajtotta végre.

A férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Olvasóink írták

 • 3. azénéletem 2010. november 29. 13:26
  „Mennyit ér egy ember, és mennyit a legjobb barát? Mostmár tudjuk kétszázezret!! Egyes meg nem értett körökben!”
 • 2. zero 2010. november 29. 12:35
  „Szerinted?”
 • 1. dodó 2010. november 29. 12:19
  „"" K. "" Péter... Pusztaszabolcs... szerencsejáték-szenvedély... előre megfontolt... aljas indok... nyereségvágyból elkövetett...

  Csak megint ők?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három fiatal halt meg a frontális balesetben

Hárman meghaltak egy frontális ütközésben Csepelen a Szabadkikötő úton hétfő reggel - közölte Dudás… Tovább olvasom