Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Bank Center: a biztonsági őrök nem hibáztak

A fővárosi Bank Center üzemeltetője szerint az épület biztonsági őrei a tőlük elvárt módon cselekedtek, amikor március 15-én az V. kerületi épületbe bejutott tüntetők garázda cselekedetei miatt értesítették a rendőrséget.
Múlt csütörtökön, a nemzeti ünnepen, kora este Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetője több mint száz társával ment be az V. kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) képviselőjének.

Vitatkoztak a portaszolgálattal, miután azt a választ kapták, hogy a nemzeti ünnepen üres az épület, majd többen a futballmeccsekről ismert pirotechnikai fáklyákat égettek, és távoztak az épületből. Ezután átvonultak a Szabadság térre, a volt MTV-székházhoz, ahol Toroczkai László ott tartott beszédében azt mondta: "a világon egyedülálló és példátlan módon megalázták" az IMF-et.

A Bank Center üzemeltetője az MTI érdeklődésére hétfőn azt a tájékoztatást adta: az épületben szolgálatot teljesítő biztonsági őrök a megszokott protokoll és forgatókönyv alapján, az ilyen esetekben elvárható módon látták el feladatukat. Ennek megfelelően értesítették a hatóságot, és irányításukkal megtették a szükséges óvintézkedéseket, a rendőrség pedig hivatalból tett feljelentést a garázdaság miatt.

Megjegyezték, az épület azért volt nyitva március 15-én, mert több külföldi bérlő irodájában is dolgoztak, hiszen számukra az a nap nem volt munkaszüneti nap.

A BRFK sajtóosztálya az ügyben későbbre ígért tájékoztatást. Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője az MTI-nek még szombaton azt mondta: szabálysértési eljárást indítottak a Bank Centernél történtekkel összefüggésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Közép-Európa tudja, mi a demokrácia, mert ismeri a diktatúrát

A miniszterelnök szerint a közép-európai országok tudják, milyen a demokrácia, mert ismerik a… Tovább olvasom