Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Bankot alapít az Allianz Hungária

Az Allianz Hungária Biztosító évek óta tervezi a bankalapítást, illetve a bankvásárlást. Most megvalósulhat.

Néhány nappal ezelőtt bankalapítási kérelmet nyújtott be a Pénzügyi Szervezetek  Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) az Allianz Hungária Rt. – mondta az  MTI-nek Sipos József, az Allianz Hungária Biztosító Rt.  kommunikációs igazgatója szerdán. 
A bankalapítási kérelemmel egy időben a leendő hitelintézet kinevezéséhez szükséges kérelmet is benyújtották a hatóságnak. Az új  bank vezérigazgatója Farkas Ádám, a CIB Bank korábbi vezetője,  helyettese Hegyi Gábor, az Allianz Hungária Biztosító regionális  igazgatója lesz. 

Az Allianz Hungária Biztosító évek óta tervezi a bankalapítást,  illetve a bankvásárlást. A társaság elnök-vezérigazgatója, Patai  Mihály 1996-ban – a biztosítóhoz való csatlakozásának évében –  kijelentette, a társaság Magyarországon „pénzügyi ház" szerepet  kíván betölteni. Az Allianz Hungária több eladó bank, egyebek  mellett az azóta Erste-tulajdonná vált  Postabank tendercsomagját is  megvásárolta, de végül minden esetben elállt a bankvásárlástól. A  cég ma 5 százalékos részesedéssel rendelkezik a Takarékbank Rt.-ben.  

Az AHB szoros együttműködést tart fenn az ugyancsak német  tulajdonú Magyar Külkereskedelmi Bankkal (MKB), s két évvel ezelőtt  kelt megállapodásuk alapján közös hitelkártyát bocsátanak ki.  
Az Allianz Hungária Biztosító bankalapításában vélhetően  szerepet játszott, hogy a 2006. január elsejétől életbe lépett  „negyedik nyugdíjpillér"-ről, a nyugdíj-előtakarékossági számláról  (nyesz) szóló törvény alapján nyugdíj-előtakarékossági számlát csak  a hitelintézetek és az értékpapírcégek vezethetnek.  

Az Allianz Hungária Biztosító 2004-es 155 milliárd forintos,  illetve a tavalyi első háromnegyed évben elért, közel  132 milliárd  forintos díjbevételével a legnagyobb hazai biztosítótársaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Graboplast-ETO múltja a Bajnokok Ligájában

A Graboplast-ETO eddig egyszer szerepelt a Bajnokok Ligájában. A 2000/2001-es szezon során a… Tovább olvasom