Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Bankrablót segített a rendőriskola (volt) diákja

A körmendi rendészeti szakközépiskola (volt) diákja segítette azt a bankrablót, aki december elején kirabolta Szombathelyen a Kis-Rába Menti Takarékszövetkezet helyi fiókját - közölte sajtótájékoztatóján pénteken Halmosi Zsolt, Vas megye rendőrfőkapitánya.
A fiatal nő - akinek hallgatói jogviszonyát azóta már megszüntették - élettársával együtt tervelte ki a rablást, segített a bűncselekmény végrehajtásánál használt gáz-riasztó fegyver beszerzésében is - mondta.

A baseball sapkát viselő, arcát sállal eltakaró féri december elsején besétált a Gyöngyös-parti sétányon lévő takarékszövetkezet fiókjába, a pénzintézet alkalmazottját a kezében lévő fegyverrel több millió forint átadására kényszerítette - tájékoztatott a részletekről Prácser Gábor alezredes, az ügy nyomozója.

Hozzáfűzte: a többszörösen büntetett előéletű férfi a pénzt egy nejlontáskába pakoltatta, ezután a mellékhelyiségbe zárta a hölgyet és gyalogosan menekült el a helyszínről.

Társa, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak, a bűncselekmény végrehajtásában közvetlenül nem vett részt, ugyanis éppen szolgálatban volt, a rendőriskolában gyakorlati idejét töltötte.

A gyanúsítottak lakásán tartott házkutatás során viszont megtalálták az elrabolt készpénz jelentős részét, valamint a rablás során használt fegyvert is - sorolta az alezredes.

Hozzátette: az egyébként rokkantnyugdíjas fiatal férfi jelentős adóságot halmozott fel, a rabolt pénzt ezek fedezésére kívánta fordítani.

Az alezredes szólt arról is, a nyomozás során a rendőrség titkos eszközöket is alkalmazott, ezekről azonban nem kívánt pontos részletekkel szolgálni.

Halmosi Zsolt elmondta: a fegyveres rablás elkövetőit akár 15 év szabadságvesztéssel is sújthatja a bíróság.

Vas megyében minden fegyveres rablót elfogunk, ezért nálunk senkinek nem érdemes ilyen súlyos bűncselekménnyel próbálkozni - hangoztatta, utalva arra, hogy az elmúlt időszakban történt több hasonló rablás tettesét vagy tetteseit is elfogták.

Olvasóink írták

  • 2. anonimus65 2010. január 15. 13:43
    „1 dodó:3-as átlag!A mondás szerint mindenki rendőrnek születik,csak a többség tovább tanul!De!!!!a többség nem kap ösztöndíjat,utazási stb.. hozzájárulást!
    Cigányt rendőrnek,cigányt képviselőnek,cigányt miniszterelnöknek!Hova képes még süllyedni ez az ország?”
  • 1. dodó 2010. január 15. 11:53
    „Még több cigányt rendőrnek!

    Tegnapi cikk a MN-ben: "Roma diákokat vár a hevesi rendőrség" ösztöndíjjal, utazási-ruházati-élelmezési hozzájárulással. Követelmény: 3-as átlag!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a szocialisták rémisztgetik a nyugdíjasokat

A szocialisták rémisztgetnek a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) nyugdíjakról szóló javaslata… Tovább olvasom