Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Bántalmazta 15 éves terhes barátnőjét

A becsehelyi lányt élettársa állítólag ököllel megütötte, a fejét és a hasát rugdosta.
Bántalmazta öthónapos állapotos barátnőjét a Zala megyei Becsehelyen egy férfi - közölte honlapján vasárnap a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A letenyei rendőrőrsön a tizenöt éves lány keresztanyja tett bejelentést, miután a keresztlánya a bántalmazás után hozzá menekült. Állítása szerint a férfi ököllel megütötte barátnőjét, a fejét és a hasát rugdosta.

A nagykanizsai rendőrök rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható becsehelyi férfit és gyanúsítottként hallgatták ki.

A féri tagadta, hogy több alkalommal megrúgta a lányt, állítása szerint csak egy pofont adott neki. A nyomozók kérdésére válaszolva viszont bevallotta, hogy három hónappal ezelőtt is elcsattant egy pofon, amitől a 15 éves lánynak eltörött az orrcsontja.

A férfi ellen súlyos testi sértés kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Nagykanizsai Rendőrkapitányság

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. czindi 2013. január 05. 17:29
  „15. Emberségetavilágnak, kivételesen nagyon egyetértek Veled. A valós megoldás beindításában a 24. órában vagyunk! ( azért kicsit félek, mert az ő problémájukat a világon sehol - l. Kanada, Franciaország, stb ahol pedig a lakosság arányában igen kis számban voltak jelen! - nem tudták eddig megoldani. ) Ettől függetlenül rasszisták csak mi, magyarok vagyunk.”
 • 23. macs 2013. január 01. 12:41
  „22. fefe10,
  kérdéseket teszel fel, de megoldást nem javasolsz! Miért?
  8. Lucia, 9. info,
  csak halkan jegyzem meg, hogy a tizenévesek körében igen gyakori az abortusz.”
 • 22. fefe10 2012. december 31. 23:50
  „Nem értem miért kell eltartani több generációt egyszerre az adófizetők pénzéből?
  Nincs elég teher? Kell még? Meddig kell ezt így elviselni? Uncsi már az egész, ráadásul
  nap mint nap az arcunkba röhögnek, csak meg kell nézni öket amikor felszálnak a tömeg-
  kölekedési eszközökre, mondjuk a hátsó ajtókon....köszönik jól vannak, és lesznek....”
 • 21. agi50 2012. december 31. 15:05
  „19-Emberségetavilágnak-20-CID. Olvastam valahol, hogy ők korán halnak.. tehát csak nagyszülőig aki 45 éves addig lehet gondolkozni, de ők kb. 70 néznek ki.. Sajnálom őket, mert számunkra hihetetlen mély szegénységben élnek.”
 • 20. CID 2012. december 31. 13:45
  „És a dédi még nem nyugdíjas :D”
 • 19. Emberségetavilágnak 2012. december 31. 11:01
  „17. agi50
  Akkor számoljunk: Ha a 15 éves szintén 15 éves korában hozta világra az anyja, akkor most ő 30 éves, ha ez családi hagyomány, a nagyi éppen 45 éves.
  A rendszerváltás 22 évvel ezelőtt volt, azt a nagyszülők felnőtt, 23 éves fejjel élték meg.
  A kádári érában már kellett, hogy szívjanak magukba valamennyi civilizációt, mert abban az időben nem a mai viselkedési norma volt a trend, bár akkor is akadtak kilengések de azt a hatóságok tudták a helyükön kezelni.
  Amíg meg nem tesszük az első lépést, hiába tépjük a szánkat azon, hogy mi van a sarkon túl, minden csak szócséplés, hisz nem vagyunk kanyarlátók. Ha gyökerénél beteg a fa, akkor ott kell elkezdeni a kezelést.
  A mélyszegénység nem oka az életmódjuknak, hanem következménye.
  Már óvodás korban elsajátíthatják a tisztálkodási, takarítási, rendtételi feladatokat. Kevés. Déva vára szindróma. Olyan programok kellenének, ami a szülőknek, nagyszülőknek is, emberközeli módszerekkel tanítja a kulturált életvitelt. Hangsúlyozom az emberközeli módszer fontosságát, mert felsőbbrendűen, arrogánsan kioktatón, lekezelőn épp ellenkező hatást érhetünk el.
  Meg kell teremteni az anyagi, tárgyi, személyi feltételeket, ki kell dolgozni a programot és hozzá kell fogni végre, mert az időtényező ellenünk dolgozik.”
 • 18. booo 2012. december 31. 10:09
  „Ez az erkölcsi morál a szeretett egyik kisebbségünkre vall.
  Kap a more 2 hónap felfüggesztettet, feltéve ha nem volt már priusza.”
 • 17. agi50 2012. december 31. 09:09
  „15 emberségetavilágnak- sajnos a szülei is igy élhetnek, akkor hogyan akarod őket felelősségre vonni, nem is tudnák miért, mit kérsz számon rajtuk.. Én annak a hive vagyok, hogy iskolába járjanak, de olyanba ahol nem csak számolni, irni, olvasni tanulnak meg, hanem szocializálodni is. Ami nekünk alapvető dolog,( higiéniai,egészségügyi, közösségi, ünnepek, család stb.) azokat kellene megismertetni velük. Igy is sokan vannak, előbb-utóbb többen lesznek és ha nincsenek alapvető emberiesség ismeretében, hanem ugy élnek mint őseik, akkor kemény lesz összetalálkozni velük az élet bármely területén. Kb.. 2 uj generáció után lehetne eredményt elérni... de amig mélyszegénységben élnek, mit láthatnak. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy dolgozzanak, sajnos nincs munka-munkahely.”
 • 16. Emberségetavilágnak 2012. december 31. 06:57
  „12. agi50 2012.12.30. 23:22
  Én is azt támogatom, hogy az azonos képességű emberpalántákkal kell az adott közösségeket kialakítani, mert eredményesen versenyeztethetők. Egyszerűbb megteremteni a motivációt és kisebb esélye van a kudarcélménynek, amely az esetek többségében gátat vet az egyén fejlődésének.
  A baj az, hogy minden ilyen kezdeményezés eddig mindig meghurcolással járt, pellengérre állítva, jogvédők által körülköpködve, hivatalosan is elítélve, megbélyegezve, leváltva az érintettek az eseményeket kudarcként bukásként átélve megkeseredtek.
  A jogvédők épp azokat tüzelték fel és fordítottak tulajdonképpen önmaguk ellen, akiknek érdekében az egész szervezés történt. Mert ezeknek az eseteknek a valódi vesztese nem a bukott vezető, hanem az ostoba, megvezetett polgárok gyermekei.
  Tudok olyan intézményről, ahol ez a módszer sikeresen működik. Ott az ominózus diákok nem vihetik haza a tankönyveiket, füzeteiket, mert azok soha nem kerülnének vissza az iskolába, nem lenne miből tanulnia a gyerekeknek. Jól érzik magukat a saját közösségükben és lelkesen készülnek a minden hónapban más-más tantárgyból megrendezésre kerülő "tanulmányi versenyre". Elérve ezzel azt, hogy örömmel tanuljanak. A kilencvenes évek közepén az elsősök gyermeknapra kaptak egy cserepes virágot. Az lett a "gyermekük". Néhányan ha arra járnak, beugranak a suli könyvtárába meglátogatni a fává cseperedett védencüket.”
 • 15. Emberségetavilágnak 2012. december 31. 06:19
  „A 15 évesnek (az is lehet, hogy az "élettársának" is) még iskolapadban lenne a helye.
  Egy várandós nő nem sokat hoz a konyhára, még akkor sem, ha forgalmas útszakaszon állítja ki féltőn óvó rabszolgatartója.
  Ezek ketten semmi mást nem tettek, mint amit eddig a családban, sajátos kultúrájú közösségükben láttak, tanultak.
  Majd a hit és erkölcstan változtatja meg a gondolkodásukat, életmódjukat??? Ugyan már!
  Arra viszont biztosan jó lesz, hogy olvashatjuk, hallhatjuk, láthatjuk: "Bárakárhol x fős társaság ütlegelte és szidalmazta a hittan tanárt, a nap folyamán ennyi meg annyi papot, sekrestyést, bármilyen egyházfit pofoztak meg, rúgtak fejen, löktek föl.
  Ennek a néprétegnek a legvadabb, latens ellenségei azok a megélhetési jogvédő barmok, akik hörögve, vicsorogva követelik ennek a kultúrának a befogadását, elismerését, tiszteltben tartását.
  Őrült pénzek mennek veszendőbe, mérhetetlen, kierőszakolt tolerancia morzsolja fel az átlagemberek idegeit, egészségét.
  Az a 3 éves, amelyik ebből a közösségből majd óvodába megy, néhány hét alatt megtanítja az összes trágár szóra a többit és a világon semmit sem szocializálódik addig, amíg minden áldott nap visszatér a családi fészekbe.
  Azt a 6 éves éves gyermeket, aki ebből a közösségből majd iskolába megy, sorozatos kudarcok érik, mert képtelen lépést tartani a többivel és pont ez akadályozza meg abban, hogy kitörjön.
  Mert tartozni kell valahová! Mindenkinek. És az emberek (kevés kivétellel) azt a közösséget választják, amelyik elismeri, befogadja, szükség esetén védelmezi őket. Ez az a bizonyos közösségi szellem, ez az, ami olyan erőssé teszi őket, ugyanakkor megakadályozza az elvárt, civilizált, emberi értékrendhez történő igazodásukat, a felemelkedésüket.
  Visszatérve a cikkhez: Mindkét fél szüleit, ha kell nagyszüleit, nevelőszüleit számon kell kérni.
  Mert felelősek. Mint ahogy felelős az iskola is, ahová járnia kellett volna a lánynak. Ha pedig értesítette a gyámügyet a tinédzser terhességéről, akkor a hivatal is.
  Az igazi felelős pedig az elmúlt 22 év mindenkori kormányzati teszetoszázása, a probléma szőnyeg alá söpréssel történő látszatmegoldása, miközben a gondok csak tornyosultak, sőt, még ma is tornyosulnak, mert még mindig csak a pofázás szintjénél tartunk úgy, hogy látványosan föl-föl dobnak milliókat, milliárdokat, ami olyan, mint szilveszteréjen a panelablakokból kidobált meggyújtott csillagszóró: látványos, de mire leér elég és már nem ér semmit sem.”
 • 14. X_Y 2012. december 31. 05:47
  „7. klj-54 2012.12.30. 20:24
  "A sokak által lenézett erkölcs vagy hitoktatás talán az ilyen dolgok ellen is ér valamit?"

  Ha 15 évesen 5 hónapos terhes, akkor biztosan szorgalmas iskolalátogató volt...”
 • 13. picipest 2012. december 31. 04:45
  „de igen, meg fog születni és majd az állam eltartja..vagyis eltartjuk..”
 • 12. agi50 2012. december 30. 23:22
  „Sajnos... én sajnálom Őket. Felzárkoztatás kellene nekik, speciális iskolába, a szintjüknek megfelelő alapoktol. Hiába kötelezik őket iskolába, már az első osztályba olyan szinten lemaradnak, hogy utána nem tudják bepotolni, csak speciális iskolába lehetne fejleszteni őket.”
 • 11. Aranea 2012. december 30. 22:07
  „Gondolom, kimoderálják a hozzászólásomat... de akkor sem tudok mást írni, mint hogy
  1. megérdemli
  2. remélhetőleg tanul egy életre a párválasztásról és a fogamzásgátlás szükségességéről
  3. remélhetőleg nem születik meg az a gyerek egy ilyen "családba".
  Ennél a halál is jobb.”
 • 10. toth.andras.akos 2012. december 30. 21:42
  „Meg nem értett színes kultúra...”
 • 9. info 2012. december 30. 20:51
  „A tizenöt-éves barátnő öt-hónapos terhes!!!- kell-e hit és erkölcstan oktatás? Ezeknek semmi sem szent..........nincs is mit mondani!”
 • 8. Lucia 2012. december 30. 20:45
  „Kétszer is elolvastam a cikket, de nem találtam, hogy milyen a bőrszínük. Biztos nem hófehér..
  EZEK ÁLLATOK! (Bocsi az állatoktól).”
 • 7. klj-54 2012. december 30. 20:24
  „A sokak által lenézett erkölcs vagy hitoktatás talán az ilyen dolgok ellen is ér valamit?”
 • 6. szegarazs2 2012. december 30. 20:14
  „3. tavimaszlag 2012.12.30. 18:22

  Nyilván nem. ;-)”
 • 5. TELSTAR 2012. december 30. 19:20
  „Biztos csak be akart illeszkedni...”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezek a hatos lottó nyerőszámai!

Elő a szelvénnyel! Kihúzták a hatos lottó 52. heti nyerőszámait. Tovább olvasom