Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Bántalmazták a csecsemőjüket - többéves börtönre ítélték a szülőket

Emberölés kísérlete miatt hat év, illetve négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a csecsemőjüket bántalmazó szülőket kedden első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.
Az elsőrendű vádlott, P. Vivien négy és fél év büntetését felerészben felfüggesztették, lakhelyelhagyási tilalmát megszüntették, míg az apa (a másodrendű vádlott), Sz. Gábor előzetes letartóztatásban marad.

A nem jogerős ítélet szerint a szülői felügyeleti joguktól megfosztott élettársaknak a bűnügyi költségeket is meg kell téríteniük. Az ügyész súlyosbításért, a védők a jogi minősítésnek életveszélyt okozó testi sértésre történő megváltoztatásáért fellebbeztek. Az apa ügyvédje a büntetés mérséklését, az anyáé védence felmentését kérte.

A pár 2008 februárjában ismerkedett meg. Az akkor 16 éves P. Vivien vendéglátó-ipari iskolába járt, ahonnan kimaradt, míg Sz. Gábor dolgozott. Családi segítséggel jutottak hozzá egy üllői lakrészhez, ide született 2010 szeptemberében Daniella nevű gyermekük.

A vádirat szerint az anya ellátta ugyan a csecsemőt, de a háztartást kevésbé, emiatt, illetve a férfi féltékenykedése miatt gyakran veszekedtek. Kapcsolatukat még feszültebbé tette, hogy kisbabájuk sokat sírt. 2010. november 13-án az indulatos apa, aki nem tudta lecsendesíteni a nyűgös csecsemőt, megharapta, majd ököllel fejbe ütötte a kislányt. Tíz nappal később ismét ütlegelte a gyereket; ekkor az anya is csatlakozott a tettlegességhez. Két nap múlva az egyik látogatójuk figyelt fel a gyermek állapotára, és felszólította a szülőket, hogy vigyék orvoshoz Daniellát.

Az alig két hónapos csecsemő a bántalmazás következtében egyebek mellett csont- és koponyatörést, illetve életveszélyes agyzúzódást szenvedett.

A törvényszék előtt a nő nem akart élni az utolsó szó jogával, míg a férfi - csakúgy, mint a tárgyalások során többször - azt mondta, hogy megbánta, s undorítónak tartja tettét, méltányos ítéletet kér.

A most másfél éves Daniellát hivatásos gyám neveli, a kicsi jól van – közölte az MTI érdeklődésére Fridman Róbert, Sz. Gábor ügyvédje.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. április 17. 18:12
    „Sz Róbert? Azannya van neki zsé sztárügyvédre? És börtön fokozat? De miért is? Az aljas ganéjának?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: tarthatatlan az új diákhitelrendszer

Tarthatatlannak ítéli az MSZP az új diákhitelrendszert. Tovább olvasom