Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Barack Obama levélben gratulált Bajnai Gordonnak

Barack Obama levélben gratulált Bajnai Gordon leköszönt miniszterelnöknek a sikeres válságkezeléshez, az amerikai elnök szerint a volt magyar kormányfő intézkedései példaként szolgálhatnak a hasonló fenyegetésekkel szembe néző országoknak.
Barack Obama levélben gratulált Bajnai Gordon leköszönt miniszterelnöknek a sikeres válságkezeléshez, az amerikai elnök szerint a volt magyar kormányfő intézkedései példaként szolgálhatnak a hasonló fenyegetésekkel szembe néző országoknak - tájékoztatta az MTI-t pénteken Bajnai Gordon titkársága.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke levelében nagyra értékelte Magyarország elkötelezettségét a transzatlanti szövetségi rendszer iránt. Barack Obama megköszönte, hogy a magyar kormány támogatatta az Obama-adminisztráció főbb törekvéseit, és külön köszönetét fejezte ki a guantanamói fogoly befogadása miatt.

Barack Obama gratulált Bajnai Gordonnak a Magyarországot sújtó gazdasági válság sikeres kezeléséhez. Az ön gyors és fegyelmezett intézkedései példaként szolgálhatnak azon országoknak, akik hasonló fenyegetésekkel néznek szembe - fogalmazott az amerikai elnök.

Barack Obama szerint a transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettség és Bajnai Gordon európai államvezetői szerepe olyan örökség, amely Magyarországot az Egyesült Államok különleges barátjává tette.

Barack Obama jókívánságait fejezte ki Bajnai Gordonnak és családjának, és megköszönte a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztéséhez nyújtott támogatását.

Olvasóink írták

 • 7. achilleus 2010. június 05. 10:56
  „A Bajnai által vállalt 200 fő plusz afganisztáni misszió költségeiből (felkészítés, felszerelés) hiányzik vagy 10 milliárd forint, a honvédelmi államtitkár Simicskó szerint, HirTv-Péntek-8.”
 • 6. achilleus 2010. június 05. 09:17
  „Obamát is átverték? Remélem csak "udvariasságról" van szó:
  Valaki leírta vagy 20x, hogy a NÉP-et nem lehet átverni. Pedig Logaritmus elvtárnak most is sikerült.
  Vajon mit fröcsögött volna össze a Fidesz hozzánemértéséről, ha 2006-ban a Fidesz nyeri meg a választásokat, ugyanez történt volna, mert Gyurcsány és Veres teljesen hamis adatokkal traktálta a népet. Lett volna Orbán a hülye, de mivel ők nyerték meg, rájuk zúdult az öszödi beszéd, a szeptemberi megszorítások, és ennek ellenére a világon második legnagyobb költségvetési hiány (9,9%).
  Bajnai és Oszkó ugyanazt csinálhatta, de a Fidesz nem viszi el a balhét, amúgy sem tudná, 2 hónapon belül ugyanez történt volna, esetleg még durvább formában. Közben a felelősök felelőssége méginkább halványodott volna. Hát nem, vigyék csak el ők a balhét.
  Devizahitelesek pedig tekintsék magukat a Libás Gordon legújabb áldozatainak. Neki meg sem kottyan, lelkiismeretfurdalást sem fog érezni, sőt EZÉRT - ahogyan Gyurcsányt és Verest a 2006-os manipulációkért - el sem fogják ítélni.”
 • 5. szilléri 2010. június 05. 08:33
  „Mi meg beledöglünk !
  A Szeviép is kezeli a válságot.
  Bajnainak már van tapasztalata a Hajdúbét kezelésében !

  Ki az az Obama ! Amerikában meg verik a négereket !”
 • 4. Őszödi 2010. június 04. 20:27
  „Már látom a glóriát az adócsaló feje felett. Bajnai ezt már egyszer elsütötte az MTV-nek is:
  "US President Barack Obama congratulated Gordon Bajnai on the achievements of his crisis management when the prime minister had an opportunity to talk to Obama for a few minutes during a meeting in Prague yesterday, Bajnai told MTV."
  Kár hogy az amerikai nagykövetség honlapján nem tették közzé Obama levelét, még azt hihetnénk, hogy az adócsalókat támogatja.”
 • 3. Lutetia 2010. június 04. 19:25
  „Tartok tőle, hogy Viktornak nem fog ilyet írni.”
 • 2. KolompárRómeó 2010. június 04. 16:55
  „Nem is ő írta. Ő csak aláírta. Azt sem tudja, mi az a Magyarország.”
 • 1. Power 2010. június 04. 16:46
  „Tény, hogy Obama nyilvánosan soha nem említette Bajnai válságkezelésével kapcsolatban a "sikeres" jelzőt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ezer roma foglalkoztatásában segített a projekt

Az év első öt hónapjában 1.103 romát vontak be a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) roma… Tovább olvasom