Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bárándy szerint ma kiderülhet, ki áll a neonácik oldalán

Hétfőn kiderülhet, ki áll a neonácik oldalán és ki az áldozatokén - így fogalmazott az MSZP-s Bárándy Gergely hétfőn újságíróknak azzal kapcsolatban, hogy délután szavaz az Országgyűlés a holokauszt tagadásával kapcsolatos alkotmánymódosító javaslatról.
A szocialista képviselő szerint most az is kiderülhet, hogy a Fidesz hajlandó-e nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is elhatárolódni a szélsőjobboldali eszméktől, csoportosulásoktól.

A szocialisták hajlandóak voltak kompromisszumokra ebben az ügyben, de Bárándy Gergely úgy látja: nem jutottak eredményre. Szerinte ezt jelzi az is, hogy a fideszes Répássy Róbert olyan módosító javaslatot nyújtott be az előterjesztéshez, amelyről megegyeztek volna, de az ellenzéki politikus végül visszavonta azt.

A holokauszt tagadásának büntethetővé tételével meg akarják védeni az áldozatok emléklét, a túlélők családtagjainak emberi méltóságát - mondta a képviselő, majd hozzátette: aki nemet mond hétfőn erre a javaslatra, további támogatást és biztatást ad a neonáciknak, a szélsőjobbnak.

Olvasóink írták

 • 13. flexsnake 2009. június 30. 23:16
  „11. és? a cigányok is minden évben megemlékeznek az áldozatokról, csak a magyaroknak annyira mindegy ugye.... mondom: ott a lehetőség, lehet megemlékezni. De hát úgye csak fröcsögni tudtok.”
 • 12. varadipal 2009. június 30. 09:13
  „1., Cyt. Nem vagy Te egy kicsit nagyképű öntelt fickó? A te véleményed a széles néptömegek igazsága? Ez nem a Te agyrémed? Honnan a jólértesültséged?
  Inkább vonuljanak a karpaszományos nagyrészt iskolázatlan, félrevezetett Szálasi utódok a gátakra homokzsákot tölteni, az lenne a hazafias cselekedet.Nem hallottam, hogy parlagfűírtásra vagy zsáktöltésre mozgósított volna a fő gárdista.Rasszista felvonulást már láttam tőlük.Sok ember létezik még, aki emllékezik Szálasi, Imrédy, Sztójay egymásra licitáló nyilas rémuralmára, a deportálások magyar kezdeményezésére,/akár Szegedről is/ és a nyilasok segedelmével való végrehajtására.Sok ember sok rokona soha nem tért vissza a koncentrációs táborokból, és a munkaszolgálatokból. A Duna mellett a cipők sem azért vannak kitéve, hogy valami tudatlan baromarcúnak legyen hová tenni a disznó lábait.Megszámolhatod az ezüstfán a leveleket, beszédes szám jön ki./ha egyáltalán tudod miről beszélek/”
 • 11. sőndör 2009. június 30. 00:35
  „flexi, <moderálva>! Senki sem tagadja a holokausztot csak próbálja a flexifélék fejébe beilleszteni azt a megdönthetetlen tényt, hogy nem "csak" Zsidó holokauszt volt.
  Érted már .....?”
 • 10. dodó 2009. június 29. 21:30
  „Ennek a furcsamód fiúkedvelő legifjabb Bárándynak inkább az egész életében besúgó (hazafias jelzős) nagypapájával kellene foglalkoznia!

  Ja... közben megnéztem az "IZsDB"-n, és nem igazán meglepődve láttam, ez a derék család is a választott néphez tartozik!”
 • 9. aranka2 2009. június 29. 17:47
  „Achilleus, nem édesapja, nagyapja. A többi stimmel.”
 • 8. flexsnake 2009. június 29. 17:37
  „5. a provokáció az hogy trianon emlékművet avattak szlovákiában, na az provokáció. ...<moderálva>... Akinek nem tetszik az öltözzön el.”
 • 7. kisokos 2009. június 29. 16:44
  „Én is úgy gondolom, hogy azoknak a hozzászólóknak van igazuk, akik szerint ez az állandó nácizás, fasisztázás, holokausztozás, meg ez a törvény, pont az ellenkezőjét váltja ki az emberekből, mint amit várna tőle a jelenlegi hatalom. Így aztán ne nagyon lepődjön meg Bárándy azon, hogy bejön az a vízíója amit kb. két hete a törvény parlamenti vitájakor elmondott, valami olyasmit, hogy nem szeretné ha többen lennének olyanok, akik azt mondják, hogy nem tagadják a holokausztot, sőt szeretnék inkább befejezni.”
 • 6. achilleus 2009. június 29. 15:27
  „A Rákosi-diktatúra retorikája köszön vissza. A Bárándy-féle kirohanásoknak pedig elsődleges célja nem a holokauszt-áldozatok emlékének ápolása, a túlélők emberi méltóságának megóvása, hanem az öncélú (figyelemelterelő) fasisztázás, a másik demokratikus parlamenti párt leneofasisztázása. Rákosiék is fasisztáztak mindenkit, aki nem tetszett nekik, számukra fasiszta volt a láncoskutya Tito is. (Tito mint fasiszta, persze, és akkor is voltak, akik el is hitték, - merték volna nem elhinni!.) A Bárándy által képviselt pártnak prominensei, viszont ott röhörésztek a Terror-háza előtt.”
 • 5. trainman 2009. június 29. 14:45
  „Ez már tényleg provokáció! Ez ma a harmadik cikk a Délmagyarországban, ami a Holokausztról szól! Mit akarnak ezzel elérni? Számomra már unalmas! Ma az Országgyűlésben szavaznak ám még pár dologról, amik talán jobban érintenek minket, mint a Holokauszt!”
 • 4. Otaku 2009. június 29. 14:23
  „Kit érdekel, mint mond Bárándy? Enmagát minősíti, mikor mások nyomorát használja bunkóként.”
 • 3. achilleus 2009. június 29. 14:22
  „Bárándy Gergely Úr! Önnek fontosak a holokauszt áldozata, vagy csak propagandaanyagnak jók magának? Szégyellje magát! By the way, hogy van a besúgóként tevékenykedő édesapja? Maga se tagadjon!”
 • 2. 751510 2009. június 29. 13:52
  „moderálva”
 • 1. cyt 2009. június 29. 13:34
  „Beteges agyrémei vannak B.G.-nek. Ami ma Magyarországon a nácizmus, a holokauszt, a zsidóság, a rasszizmus, a cigányság részéről az egyik oldalon, valamint a magyarság és a kommunizmus részéről a másik oldalon szóban és törvénykezési szándékokban megnyilvánul, az a KETTŐS MÉRCE Napnál is világosabb jelensége. Ezekben a kérdésekben nyoma sincs a tárgyilagosságnak, az egyenlő mércével való mérésnek, a széles néptömegek véleményéhez való igazodásnak, vagyis az IGAZSÁGNAK. Mindent egy neoliberális, globalizált érdekszféra befolyása ural, ami ugyanazt követeli meg Dél-Afrikában és Ázsiában, Európában és Amerikában egyaránt. Ezért aztán hiteltelen és mesterkélt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösségi portálon hirdette magát a pedofil bébiszittert

Ötévesnél fiatalabb gyerekekkel fajtalankodó bébiszittert fogtak el a rendőrök Budapesten. Tovább olvasom