Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Bárándy védené a direktort

Ha a fegyelmi eljárás végén a győri közgyqlés úgy dönt, Korcsmáros György nem vezetheti tovább a Győri Nemzeti Színházat, a direktor pert indít. Jogi képviselője az egyik legismertebb fővárosi ügyvéd, Bárándy György lesz.
A Kisalföld több városházi forrásból úgy értesült, hogy a közgyqlés rendkívüli ülésen tárgyalja Korcsmáros György színigazgató ügyét. Ismeretes, hogy a képviselő-testület február 22-én úgy határozott, fegyelmi eljárást indít a direktor ellen. Indokként a gazdálkodási területen tapasztalt ismétlődő, nagyszámú és jelentős súlyú hiányosság, valamint jelentős összegq költségvetési túlköltekezés hangzott el. Korcsmárost a vizsgálat befejezéséig felfüggesztették igazgatói állásából. A rendkívüli ülésre akár már a jövő héten sor kerülhet, bár információink szerint Kalmár Ákos fegyelmi biztos jelentése még nem készült el. Az ülést Borkai Zsolt polgármester a húsvétvasárnapot követő hétre is összehívhatja, tekintve, hogy a közgyqlés következő tervezett „összejövetelére” április 19-én kerül sor.
A fegyelmi biztosnak az esetleges büntetésre is javaslatot kell tennie. A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint az elmarasztalás lehet megrovás, az előmeneteli rendszerben történő várakozási idő meghosszabbítása legfeljebb egy évvel, a jogszabály alapján adományozott címtől való megfosztás, a vezető beosztás visszavonása, valamint elbocsátás. A döntéshez elegendő a jelenlévők több mint felének igennel voksolni, kivéve a két legsúlyosabb esetet, amikor a képviselő-testület minősített többsége szükséges, azaz a megválasztott képviselők több mint felének igen szavazata kell.
Ha a közgyqlés „minősített büntetést” szab ki, a bíróság elé kerül az ügy – derült ki Korcsmáros György szavaiból, akit a Kisalföld tegnap kérdezett meg.
Az igazgató elmondta, ebben az esetben – „ha a város köti az ebet a karóhoz” – mindenképpen jogorvoslattal él. Hozzátette azt is: a peres eljárásban jogi képviselője Bárándy György lesz. Ő az egyik legismertebb fővárosi védőügyvéd, fia, Bárándy Péter 2002 és 2004 között igazságügy-miniszter volt. Bárándy György a direktor múlt heti városházi meghallgatásán már részt is vett, Korcsmáros elmondása szerint egyelőre csupán azért, hogy tanúja legyen a procedúrának.
„ A meghallgatás korrekt volt, a jegyzőkönyvbe minden pontosan került be. Az anyagi felelősség vonatkozásában úgy ítélem meg, hogy a színházigazgató mqvészeti vezető, akinek nincs gazdasági végzettsége, ellenben van könyvelője, gazdasági igazgatója. Éppen ezért nem is tartozik anyagi felelősséggel. Hatvan év ügyvédi munka tapasztalata alapján bármit el tudok képzelni, de jogszerqen elmarasztaló döntés nem születhet” – nyilatkozta lapunknak Bárándy György.
Korcsmáros György kérdésünkre hasonlóan fogalmazott. „Arra számítok, hogy a közgyqlés objektív döntést hoz, és értékeli tizenöt éves igazgatói munkásságomat. Kissé pesszimista csak azért vagyok – és ezért fordultam Bárándy Györgyhöz –, mert hallottam bizonyos pletykákat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki… Tovább olvasom