Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Baráti kör a kórházért

A kapuvári kórházban százhuszonnégy éve alakult az első baráti kör. A szép hagyományt most újra felelevenítették az intézményben. Az egyesület feladata a gyógyító munka segítése mellett az intézmény megőrzése is.
– Báró Berg Gusztáv még 1882-ben közadakozást szervezett a kapuvári kórház létrehozására – mondta el az előzményeket dr. Ballagi Farkas, az intézmény igazgató főorvosa. Az akkor létrejött baráti kör több mint száz tagjának adakozásából épült meg a jelenlegi kórház.
Az akkori példából és egy hasonló ausztriai ötletből merítve határozták el nemrégiben az intézmény jelenlegi vezetői, hogy egy baráti kör létrehozásával segítik a Lumniczer Sándor-kórház gyógyító-szakmai tevékenységét. Hétfő délután az intézményben a környék polgármestereinek, civil szervezeteknek, vállalkozásoknak és Kapuvár vezetőinek jelenlété- ben megalakult a Kapuvári kórház Baráti Kör Egyesület. Dr. Ballagi Farkas szerint a hivatalosan bejegyzendő társaság célja – a szakmai segítségen túl – többek közt a kórház társadalmi támogatásának elősegítése, adományok gyűjtése, valamint megemlékezések és szakmai tanácskozások szervezése. Az alapító ülésen megválasztották az egyesület elnökségét, ahol helyet kapott dr. Ballagi Farkas, Boross János, valamint Kiss János. Az ellenőrző bizottságba Borsodi Tamást, Nagy Lászlót és dr. Nagy Attilát választották.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom