Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Barroso gratulált Áder Jánosnak

Áder János megválasztására kulcsfontosságú időszakban került sor - írta üzenetében az Európai Bizottság elnöke.
Gratulált Áder Jánosnak köztársasági elnökké választásához José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unió végrehajtó testületének nevében küldött - Brüsszelben csütörtökön közzétett - üzenetében az elnök egyebek között kiemelte: Áder János megválasztására kulcsfontosságú időszakban került sor, amikor Magyarország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan a gazdasági újjáéledés útját járja.

"Az Európai Unió soros elnöki posztjának sikeres teljesítése után az Ön országa nehéz választásokkal szembesül nehéz időkben" - fogalmazott Barroso.

A bizottsági elnök bizodalmát fejezte ki, hogy eddigi európai parlamenti képviselőként Áder János mélyen elkötelezett az európai együttműködés továbbfejlesztése mellett.

Hozzátette: számít arra, hogy az új államfő aktívan részt vesz "ennek a sikertörténetnek a kommunikálásában", illetve "osztozik a közös értékekben, érdekekben és lépésekben, amelyeket együtt tesznek annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelenkor kihívásaival".

Barroso sok sikert kívánt a megválasztott államfőnek új megbízatásában, és jelezte: várakozással tekint az egységes és virágzó Európa építését közös felelősséggel célzó együttműködésük elébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent az abortuszok száma

A családi életre nevelésnek fontos szerepet kell kapnia az oktatásban - mondta egy interjúban… Tovább olvasom