Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Barroso nem vetette el Gyurcsány javaslatait

Nem vetette el José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatát, miszerint európai összefogással pénzügyi támogatást kaphasson Ukrajna az Oroszország felé fennálló, körülbelül 600-650 millió dolláros tarozás rendezéséhez.
A Pozsonyban tárgyaló Visegrádi Négyek mindannyian egyetértettek abban, hogy a válságot mihamarabb meg kell oldani, abban bíznak, hogy a gázválság egy héten belül rendeződik. A tagállamok azt a véleményt is egyöntetűen elfogadták, hogy a Nabucco vezetéket minél hamarabb meg kell építeni európai pénzből, hogy hasonló válság ne fordulhasson elő. A V4-ek azon sem vitatkoztak, hogy a jelenlegi válság leginkább Szlovákiát érinti, és Magyarországra volt eddig a legkevésbé negatív hatással.

A kormányfőkhöz meglepetésvendégként érkező José Manuel Barroso Gyurcsány Ferencnek azzal a felvetésével is egyetértett, hogy az Európai Uniónak ki kell nyilvánítania Ukrajna felé, hogy a tisztességesen fizető országokat - köztük Magyarországot - ne érhesse a mostanihoz hasonló gázválság.

A Független Hírügynökség információi szerint a következő napokban mind a négy állam tárgyalásokat kezd mind Ukrajnával, mind Oroszországgal, és hasonlóan tesz majd az Európai Unió is.

Olvasóink írták

 • 11. sziszka1 2009. január 10. 10:51
  „Nabucco kontra Déli- Áramlat?

  A Nabuccoról még vitatkoznak közben a déli áramlat egy része már megépült!!!!!

  Szerintem Kell mindkettő, nem elég egy csőtől függeni, sőt el kell kezdeni egy alternatív energiaforrást keresni, mert az orosz gáz sem tart örökké, és egy uj energiaforrás napi használatáig 10-15 év is eltelik!!!!
  Így kell gondolkozni

  Napenergia, szélenergia, hulladékégetés”
 • 10. flexsnake 2009. január 09. 13:04
  „Ukrajnában ugyanúgy visszafogták a gázfogyasztást mint mindenhol máshol.De náluk a lakosságnál is megszorítás van.Ha lopták akkor azt nem országos viszonylatban, csak valaki aki odafért...Most ott is szívnak az emberek.
  Azért durva hogy oroszország mekkora nagyhatalom.A kinaiak növelik a szénkitermelést hogy ne legyen fűtési gondjuk, valamit tudnak.Majd lesz itt is kinai fűtőanyag :)”
 • 9. Zejko 2009. január 09. 12:54
  „Feri Feri a Nabuccot támogattad volna ,most már az UNIO pénzét is elszornád te bohoc!!!De durrva ez a pali :Dez minek hiszi magát ???!!!Ahogy nyilatkozik a TV ben komolyan gyerekek ez drámai szakot végzett a KISZ külön oktatásán!!Szakadni lehet rajta miért nem ment humoristának,mondjuk azok néha igazat is mondanak :D”
 • 8. sziszka1 2009. január 09. 10:27
  „Az láthattuk, hogy sok országban gondot okoz a GÁZ hiánya! De mi van Ukrajnával? Ők mivel fűtenek, ha nincs GÁZuk?????????
  Ezen érdemes lenne elgondolkozni!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. flexsnake 2009. január 09. 09:41
  „Egyébként még az sem tisztázódott hogy nem az oroszok nyelték le a gázt....
  Még mielött ukrajna segítséget kap az el nem lopott gázra, elöször meg kellene találni hogy hol szállt el a gáz.
  Ez a feri meg tényleg olyan mint a sportszeletes csávó a reklámban, odakotnyeleskedik mindenhova és segíteni akar csak kicsit nemsikerül... :D”
 • 6. achilleus 2009. január 09. 08:33
  „"Nem vetette el ..." Mit is jelent ez 5,3,2,1? Meghallgatta, nem tiltakozott. Marhajó! Barroso például nekem még egyetlen javaslatomat sem vetette el. Egyébként Dovának van igaza, itt mindenkit megsegítünk, aki saját magát vagy a közösséget önhibájából megkárosította, de a tisztességesen fizető-dolgozó egyedek semmit sem kapnak, csak az előbbiek által okozott kárt terhelik rájuk.”
 • 5. joy 2009. január 09. 05:54
  „[3]!
  Igazad van.”
 • 4. dova 2009. január 09. 00:55
  „Minden "becsületes" réteg kapjon segítséget!
  Előbb a bankszektor, most a gázcsapolók?
  Ja persze, mi meg összébb húzzuk a nadrágszíjat.
  Ügyes, nagyon ügyes!”
 • 3. Gazficko 2009. január 08. 22:40
  „Pártállástól függetlenül azon kéne munkálkodni,hogy ez a vita minél előbb megoldódjon.”
 • 2. freeman 2009. január 08. 21:31
  „Eleg szomoru, hogy nem "vetette" el!
  Hiszen, igy nem lesz mit "aratni"!!!!
  :-)))”
 • 1. karlvonbanhoff 2009. január 08. 21:08
  „Wazze!
  Ha ez a fletó gyerek ügyesen kibogozza ezt mizériát, az rendesen betesz a jómagyar,hithű viktorkának :-)) .”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vártnál kisebb lett az államháztartás hiánya tavaly

Tavaly a vártnál kisebb lett az államháztartási hiány: a GDP 3,3 százaléka, vagyis 907,1 milliárd forint - olvasható a Pénzügyminisztérium csütörtöki közleményében. Tovább olvasom