Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Bartók-emlékdíj

a kastélynak

A zenei élet nagyjainak és a mecénásoknak itthon és a világban mottó jegyében A Magyar Művészetért Díj kuratóriuma Bartók Béla-emlékdíjjal tünteti ki a fertődi Esterházy-kastélyt ma este 7-kor, ünnepi hangverseny keretében.

A nagy magyar zeneszerző emlékét őrzik

„ Pszinte, szívből jövő megbecsüléssel a magyar művészetek alkotói, rajongói és támogatói iránt, Bartók Béla születésének 125. évfordulóján, a világ e szép zenei ünnepén A Magyar Művészetért Díj és a Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. nevében együttesen köszöntjük Önöket, alkotó magyar művészeket itthon és a világban; s másokat is, akik Bartók Béla emlékét őrzik, s a mecénásokat, szponzorokat, akik szintén a művelt világ oszlopai” – áll egyebek mellett azon az emléklapon, amelyet ma este vesz át a fertődi kastély nevében Dobó Ágota, a Műemlékek Állami Gondnoksága igazgatóhelyettese, a fertődi Esterházy-kastély rehabilitációjának projektfelelőse.

Világhírű együttesek

a nemzetközi porondról


– Nagy öröm számunkra, hogy a fertődi kastély nemzetközi zenei életben betöltött szerepét Bartók Béla-emlékdíjjal ismeri el a civil társadalom – nyilatkozta lapunknak Dobó Ágota.
„ Amikor átvettük

az Esterházy-kastélyt, arra

törekedtünk, hogy

a műemlékegyüttest a hely

szelleméhez méltó, magas

színvonalú koncertekkel a kultúra és a zeneművészet fellegvárává

tegyük.”
– Olyan fesztiváloknak adunk otthont, ahol a világhírű együttesek – például a Budapesti Vonósok és más kamarazenekarok – mellett a nemzetközi porondon már bizonyított fiatal tehetségek is fellépési lehetőséget kapnak.

Idén ötvenkét koncert csendül fel

– Az idei szezonban minden eddiginél több, ötvenkét koncert csendül fel a falak között – tette hozzá Szédelyi Judit, a kastély helyi vezetője. – Rangos hangversenyeink közül sokat a televízió és a rádió is rögzít. Úgy érzem, a most kapott elismerésben a műemlékegyüttes közel ötven dolgozójának a lelkiismeretes munkája is benne van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás jó formában

labdarúgás

Dudás Ádám, a Győri ETO U17-es válogatott középpályása tíznapos teszten… Tovább olvasom