Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

Bartók-emlékdíj a pannonhalmi főapátnak

Bartók-emlékdíjat kapott Várszegi Asztrik főapát a Magyar Művészetért Alapítvány kuratóriumától és a Herendi Porcelánmanufaktúrától.
Az egyház és a társadalom közötti érzékeny, fontos kapcsolat erősítéséért, az emberi jogok, az ökumenikus gondolat következetes képviseletéért, a spirituális és az erkölcsi tárgyú tanulmányaiért Bartók-emlékdíjat adományoztak Várszegi Asztriknak. Az elismerést a Magyar Művészetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Gubcsi Lajos, és a Herendi Porcelánmanufaktúra vezérigazgatója, Simon Attila adta át a pannonhalmi főapátnak.
– Jól titkolt meglepetés volt. A ragaszkodás, a megbecsülés és a szeretet jeleként fogadtam. Bevallom: megrendültem az indokláson. Nagyon jólesett, mert bizonyságot, visszajelzést kaptam arról, hogy azok a találkozások, azok a biztató szavak, amelyek a szívemből jönnek, visszhangra találnak – mondta megkeresésünkre Várszegi Asztrik. – Minden embernek szüksége van a szeretetre, a bátorításra, az őszinte szóra, ami boldoggá teszi, amiből erőt meríthet a mindennapokra. Ha ez éppen az én szolgálatom eredménye, akkor ez engem is boldoggá tesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matthäus nem hisz...

A németek büszkék. Bár ez egyébként sem áll távol tőlük, most okkal teszik. Azzal kérkednek, hogy… Tovább olvasom