Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Baseballütővel verték szét a rockfesztivált az újmagyarok

Harminc-negyven fiatal támadt a cserszegtomaji tehetségkutató fesztivál vendégeire és előadóira. Már korábban is bele-belekiabáltak a koncertekbe. Ők az újmagyarok.
Harminc-negyven, baseballütővel felfegyverkezett fiatal verte szét a hétvégén a cserszegtomaji tehetségkutató rockfesztivált - adta hírül szerdán a Népszabadság.

A harmadszorra megrendezett tehetségkutató fesztiválon már korábban feltűntek a társaság tagjai: zavarták, inzultálták a nézőket, trágárságokat kiabáltak bele a produkciókba - mondta Süliné Elekes Éva, a rendezvény főszervezője.

"A kollégáimmal többször is megpróbáltuk csitítani a fiatalokat, ám ők egyre fenyegetőbben léptek fel" - mondta a szervező. Beszámolója szerint a végén a garázda fiatalok "árpádsávos zászlóba burkolt baseballütőkkel" támadtak, és közben azt kiabálták: "Mi vagyunk az újmagyarok!".

Végül a keszthelyi rendőrök fékezték meg a rendbontókat. A támadásban többen megsérültek, kisebb zúzódásokat szenvedtek.

A 25 zenekarnak bemutatkozási lehetőséget kínáló rendezvény a történtek miatt félbemaradt.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. DBLaci 2008. augusztus 18. 12:08
  „45: :D ó ó, hova jutott ez az ország O.V. miatt, mi? Sőt, a világ! A fene enné meg! Szart nem csinál Viki, de ti még mindig őt hibáztatjátok, hahó... 2002 óta nem ő a min. elnök! Ébresztő komcsik...”
 • 45. dilibogyó 2008. augusztus 15. 21:53
  „Hála a jobb oldalnak ill.a megfélemlitett rendőrségnek,biróságnak.Brávó O.V.”
 • 44. fules67 2008. augusztus 14. 18:51
  „Úgy gondolom bolsik, ez már mindennek a legalja!”
 • 43. DBLaci 2008. augusztus 14. 18:39
  „"árpádsávos zászlóba burkolt baseballütőkkel"
  reális. :D marhajót röhögtem... Ej, ezek a hungaristák, a zászlóba csavart bézbóllal, ezek mind ilyenek ám :D Te jó ég... Rég olvastam ennyire délmagyaros cikket itt.”
 • 42. DBLaci 2008. augusztus 14. 18:37
  „Újmagyarok? :D Azok mik? Cigányok?”
 • 41. a ló kérdez 2008. augusztus 14. 16:01
  „Nem lehet, hogy az álruhás "újmagyarokat" mozgató balosokat a háttérben sunnyogó jobbosok provokálták (balosnak öltözve)?
  És persze mögöttük is állhatnak további fölbujtók...
  Kezdek szédülni.”
 • 40. magyarok 2008. augusztus 14. 06:18
  „Surmó, te mekkora paraszt vagy!
  Beöltöztek nem? Inkább mondjuk azt, hogy a gyökér szélső jobb hozta önmagát, nem a kifogásokat kell keresni, hanem el kell ítélni ezeket a nagyon menő pasikat... Mondjuk el lehetne törni kezüket lábukat...”
 • 39. Rozsdás 2008. augusztus 13. 23:23
  „Kevés az infó a fesztiválról!!Kik léptek fel vagy léptek volna fel??
  Nagyon egyoldalú a tájékoztatás!!!”
 • 38. szkíta 2008. augusztus 13. 21:50
  „Ez a kormány egyáltalán nem hülyékből áll.Terv szerint dolgoznak,pontosan tudják mekkora károkat okoznak a magyaroknak.Ezért kell minél előbb változás.”
 • 37. dodó 2008. augusztus 13. 20:48
  „34. hozzászólás gravitians

  Azt hiszem egyetértünk, hogy ez a darócidávid egy barom! Még egy ok arra, hogy az élősködőket támogassuk és ösztönözzük őket a még primitívebb antiszociális életformára!”
 • 36. tisztahiszti 2008. augusztus 13. 19:21
  „hát ha ez hiányzik megkapja az ország, jön még a sortűz a duna parton bemondásos alapon, végigtapsolt éjjenzett gárda.. mind ki ellen a gazdagok seggnyaló kutyáiként az ilyet megérdemli az ország mert ezt akarta.”
 • 35. rade 2008. augusztus 13. 19:13
  „Ez a kormányzat a világ leghülyébb embereiből áll össze. Nincs semmi tudásuk az ország irányításához adják nekik a támogatást.
  Miért nekik mert nemhogy a 8 osztályuk nincs meg hanem azért mert szellemi fogyatékosak , ezért.”
 • 34. gravitians 2008. augusztus 13. 18:58
  „"Januártól csak azok a hátrányos helyzetű szülők kaphatnak óvodáztatási támogatást, akiknek nyolc általánosuk, vagy annál kisebb végzettségük van. A tanultabb szülők elesnek a segítségtől. Az alsózsolcaiak az Alkotmánybírósághoz fordultak: szerintük ez hátrányos megkülönböztetés azokkal szemben, akik tanultak, és akik dolgoznak.

  A 6200 lakosú Alsózsolca tizenöt százaléka cigány származású. Legtöbben segélyből élnek, és nincs meg a nyolc általánosuk. Ők kaphatnak beóvodázási támogatást, a tanultabb szülők viszont elesnek a segítségtől, akkor is, ha mélyszegénységben élnek.

  A kormány által az Új tudás program részeként beharangozott segély így alig néhány ezer gyermeknek jár majd. A szülők szerint a beharangozott támogatási rendszer sérti az egyenlő bánásmódot, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

  A település polgármestere attól tart, hogy a húszezer forintos támogatást nem a rászoruló gyerekekre költik majd. Azt mondja: a cigány szülők nagy része most sem járatja gyerekét óvodába, illetve iskolába annak ellenére sem, hogy ingyen étkeztetés jár nekik.

  A városban ráadásul kevés az óvodai férőhely: több mint 400 óvodás korú gyerek osztozik 280 helyen. Alsózsolca a segélyezési rendszer átalakításával csatlakozik a monoki polgármester, illetve a szerencsi kistérség polgármestereinek kezdeményezéséhez, így a jövőben a városban is csak közmunkáért jár majd a segély, a gyerekeket pedig kötelező lesz óvodába és iskolába járatni.

  Daróczi: Igazságos az óvodáztatási támogatás rendszere

  A kormányszóvivő szerint igazságos, hogy ugyanolyan anyagi helyzetben lévő szakképzett és szakképzetlen szülők gyermekei közül csak a szakképzetlenek után jár óvodáztatási támogatás. Daróczi Dávid azt mondta, a szociológiai kutatások azt mutatják, hogy sokkal kevesebb a hátrányos helyzetben lévő szakmával rendelkező, mint a legfeljebb nyolc általánost végzett ember. A szóvivő azt mondta, elhanyagolható azoknak a szakképzett embereknek a száma, akik ugyanolyan rosszul élnek, mint szakképzetlen társaik."

  Hogy Sumó mit mond, annak nincs különösebb jelentősége, dehogy egy kormányszóvivő mire nem képes, az már igen. Tessék, itt tart ma Magyarország!”
 • 33. Beöltözött romák, peeeersze 2008. augusztus 13. 18:21
  „Kedves "Surmó"!

  Ugye csak viccelsz? Nehogy azzal söpörje a jobboldal a szőnyeg alá a problémát hogy bemagyarázza hogy romák öltöznek skinheadnek, MSZP tagok ordítoznak és dobálnak maró savval töltött üveget a homoszexuálisokra, és SZDSZ tagok tartják fenn a kuruc.info-t!”
 • 32. manila 2008. augusztus 13. 18:12
  „Véleményem a következő a "magyar szokáshoz híven tomboltak egyet" a magyarokra nézve sértő. (Lásd:25-ös hozzászóló)A többséget sem lehet gyalázni.”
 • 31. Giraffe60 2008. augusztus 13. 17:50
  „:(:(”
 • 30. Giraffe60 2008. augusztus 13. 17:49
  „Barátaim ez aztán a színvonal! Hajrá!”
 • 29. Surmó 2008. augusztus 13. 17:01
  „Hmmmmm.....
  Végig sem olvastam miket írtatok...
  Nem lehet hogy önprovokáció az egész?
  Beöltözött 25 cigány magyarnak, eljátszották a sztorit, most meg mindenki sajnál mindent, az "újmagyarokat" meg mindenki szidja.

  Itt meg a sok seggfej egyből a nemzeti érzelműeket teszi felelőssé. ==>kifejező a mondat.

  Én még nem hallottam olyat hogy akármilyen jobbos megmozduláson "mi vagyunk az újmagyarok" -at skandálva vertek volna szét valamit is.

  Persze lehet, hogy csak én képzelgek.”
 • 28. árpád sáros 2008. augusztus 13. 16:41
  „A Mézga-műveltség mélyítésére. Talán közelebb visz az ütős provokátor-relytéj megoldásához.

  (MZ/X:) "Elfelejtem olykor-olykor, nem tudhat még újmagyarul ez az atom-ókor. Szerencse, hogy beszélhetek így a vén szülékkel a gondolatátvivő kézi készülékkel."”
 • 27. árpád sáros 2008. augusztus 13. 16:35
  „Mézga Köbüki is újmagyar volt.”
46 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paksi jövőkép: üzemidő-hosszabbítás és teljesítménynövelés

Várhatóan december 14-én adja be a Paksi Atomerőmű az üzemidő-hosszabbítási programját az Országos… Tovább olvasom