Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Batikolt vászontáska

Jó, ha van a női táskában egy összehajtható vászontáska, amelyet egyedivé varázsolhatunk, ha batikoljuk.
A hátralévő nyári nap melegét felhasználhatjuk az elkészítés során. Varrjunk vagy vásároljunk egy vászontáskát. Vegyi boltból vagy kreatívüzletből szerezzünk be két színben ruhafestéket.

A vászontáska közepét fogjuk ujjaink közé és a táska többi részét rendezzük úgy, mintha egy lehúzott napernyőt látnánk. Műanyag kötözővel (raffiával) tekerjük körbe és kössük meg a csúcstól kb. 2 cm-re az anyagot. Az elrendezett táskát még 2–3 helyen (4–5 cm távolságra) kötözzük körbe. Szorosan, csomóval rögzítsük a kötözéseket.

A ruhafestékeket készítsük elő a zacskón lévő utasítás szerint. Az egyik festékbe (pl. kék színűbe) tegyük bele a megkötözött táskát kb. a feléig. A fülénél fogva tartsuk így kb. 5 percig. A festékből kivéve, lecsöpögtetve fordítsuk meg a kötözött táskát és tegyük a másik színű festékbe (pl. piros színűbe) úgy, hogy maradjon egy kb. 2 cm darabon színtelen. Gumikesztyű használata hasznos, mert ebben a festékben is kb. 5 percig áztatjuk. A festőidő elteltével az egész anyagot tegyük hideg vízbe. Nyomkodjuk ki a fölösleges festéket, majd éles ollóval vágjuk le a kötözőszalagokat. Vigyázzunk, nehogy belevágjunk az anyagba! Az így elkészített darabot szárítjuk, majd vasaljuk.

A fenti festőműveleteket egyszerűbb, célszerűbb szabadban végezni. Lakásban óvatosabban kell bánni a festékkel.

Győriné Németh Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asperger-szindróma

Ferkó nagycsoportos óvodás volt, amikor az óvó nénik kétségbeesetten panaszkodtak szüleinek. A… Tovább olvasom