Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Bécsben mutatkozott be az AMI

A bécsi Collegium Hungaricumban háromnapos program keretében mutatkozott be a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete.
A soproniak Bécsben két esztendővel ezelőtt már rendeztek a linzi egyetemmel közösen nyilvános munkamegbeszélést a képző- és iparművészeti oktatás témakörében, ám az idei önálló bemutatkozásnak számított.
A háromnapos rendezvénysorozatról Mészáros György egyetemi docens, intézetigazgató elmondta: az Alkalmazott Művészeti Intézetben (AMI) zajló képzési irányokról az oktatók és a hallgatók előadásokkal, filmvetítésekkel, a diplomamunkák kiállításával átfogó képet nyújtottak az osztrák szakmai körök részére. Másnap a soproni hallgatók a bécsi testvérintézmények diákjaival ismerkedtek meg, ennek keretében az YF Tervezőművész- és Workshopron Csoport Egyesület munkája is a figyelem középpontjába került. A záró napon a bécsi Képzőművészeti Akadémia, a bécsi és a linzi Iparművészeti Egyetem, illetve az AMI professzorai kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelynek során az unió úgynevezett bolognai folyamatáról – a három plusz kétéves képzésről – esett szó. A jelenlévők ezen túlmenően az osztrák–magyar egyetemek együttműködésének kiszélesítését is szorgalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Montenegró nemzetközi elismerést kért az EU-tól

Függetlenségének elismerését és a diplomáciai kapcsolatok felvételét kérte Montenegró az Európai… Tovább olvasom