Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Becsey Zsolt: új módon kell csalogatni a külföldi tőkét

Megélénkült a külföldi beruházók aktivitása az új kormány megalakulása óta - állítja Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Magyar Nemzet hétfői számában.
Az államtitkár szerint új szelek fújnak a beruházás ösztönzés terén, készpénzben nyújtott támogatás helyett más, többek közt infrastrukturális előnyöket kínál a magyar állam az idetelepülni szándékozó befektetőknek.

Becsey Zsolt elmondta: olyan befektetőket keresnek, amelyek nagy hozzáadott értékű terméket állítanak elő, és magyar beszállítókat, szolgáltatókat vesznek igénybe a termeléshez.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. achilleus 2010. július 19. 18:47
  „22. hozzászólás történész 2010.07.19. 15:05
  Háááát, ez nagyon kurucosra sikeredett hozzászólás.”
 • 23. Őszödi 2010. július 19. 17:45
  „Egy újabb szocialista ígéret 2006-ból:
  "Az esélyteremtő, cselekvő politikának köszönhetően Magyarország ma jobb helyzetben van, mint négy éve volt. Akkor a gazdasági növekedés csökkenő üteme és a növekvő társadalmi különbségek határozták meg az ország hétköznapjait.
  Ma folyamatosan és újra egészséges módon erősödik a nemzetgazdaság, miközben lépésről lépésre enyhülnek a társadalmi igazságtalanságok.
  Magyarországon ma több a lehetőség lent és több a felelősség fent, mint négy éve volt."”
 • 22. történész 2010. július 19. 15:05
  „Tehát kibujt a szög a zsákból.A Fidesz cselédsorsot szán a Magyarnak..Izraeli tőkések garmada jöjjön a magyar cselédekkel robotoltatni.
  Tessék a választásokkor erre is gondolni!”
 • 21. szegedix 2010. július 19. 14:35
  „Viktor gyerek, <moderálva> gyerek! Majd ő megmutatja a külföldi tőkének! Bármi áron! Haza küldte az IMF-t gondolkodni! Egyébként is, inkább elment focit nézni minthogy ezekkel tárgyaljon. Nehogy már egy OV-nak dirigáljon bárki! Viktor csak egy van! 2 év múlva ő lesz a köztársasági elnök. Ezért stafírozza ki most a Solymot és a Smidtet is. Szegény Smidtnek 70 éves korában le kell mondani. Marasd neki évi 100 millió, havi 1,5 millió 2 sofőr, gépkocsi, rezidencia. Mert szegényeknek a fizetésből nem futja. Abból csak nekünk kell megélni, lakást teremteni , élni.”
 • 20. deszkás 2010. július 19. 13:38
  „AIRWAVES hozzászólása a mérvadó arra tessenek választ adni! Matolcsi aki a komcsik idején elkezdett autópályát eladta az AKA Rtnek vagy hogy is volt?”
 • 19. achilleus 2010. július 19. 12:07
  „"A miniszter megerősítette: megszorítások helyett a kormány a bankadót veti ki, ezen kívül ragaszkodnak a jegybankelnök fizetésének csökkentéséhez és a nemzeti eszközkezelő felállításához is."

  Csirrrén????? Tudod mire szolgálna majd az a nemzeti eszközkezelő, amit az IMF ellenez???
  Arra, hogy a lakáshitelesek ne behajtócégek karmaiban végezzék, hanem bérlőként a "saját" lakásában (ha bedőlne a hitel). Az IMF-nek nagyon kellenek valamiért az elárverezett olcsó lakások. De lenének másfajta licitálók is, akik nem sokáig tűrik a bentlakókat. Tessék: "Letépem a fejedet, te kutya!" - Dulakodás az árverésen - 2010. január 27. http://www.mfor.hu/cikkek/_Letepem_a_fejedet__te_kutya_____Dulakodas_az_arveresen.html
  Na ezeknek a szekerét tolod, te ....”
 • 18. achilleus 2010. július 19. 11:53
  „15. hozzászólás Léni 2010.07.19. 10:22
  Talán, ha hallgatnál rádiót, használnád az internetet.
  http://www.mr1-kossuth.hu/2010-julius-19-10-ora.html
  2010. július 19., 10 óra
  MR - 2010.07.19. 10:14
  Nagyot zuhant a forint a térség devizáival együtt: jelenleg több mint 289 forintot kellett fizetni egy euróért a bankközi devizapiacon. Péntek délután még 282 forintnál járt az árfolyam. (...)

  A 10 órás hírekből idézve. Nyilván a te elvárásaid szerint CSAK és KIZÁRÓLAG a forintnak kellett volna zuhannia, hogy Orbán és a Fidesz nyakló nélkül mocskolható legyen.”
 • 17. achilleus 2010. július 19. 11:46
  „12. hozzászólás Csirén 2010.07.19. 10:16
  Csirén, ha a kormány a megszorítást választja és nem a bankadót, akkor szerinted a devizahitelesek miből fogják fizetni a részleteket, ha egyik-másik, vagy mindkettő kereső utcára kerül??? Mellesleg az ilyen védő karba belemarókat átadnám a behajtó cégeknek vagy T.Péternek, hogy leszakítsa a fejüket. Ha nem tudod, hogy ezt miért írom ide, akkor ne emlegesd más nyelvét a s@ggekben.

  http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/legolvasottabb/matolcsy-vagy-bankado-vagy-megszoritas.html
  "A kormány ragaszkodik a bankadó bevezetéséhez, mert az egy megszorító csomag egyetlen alternatívája - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában. A tárcavezető szerint az elmúlt négy-öt év megszorító politikája, amely jelentős növekedési és versenyképességi áldozattal járt, nem folytatható."”
 • 16. unknown 2010. július 19. 10:48
  „Léni, a forint-euro árfolyam a múlt év márciusában 314 Ft. volt. Vagyis volt elég rossz, hitel felvételre sürgető dolog a Gyurcsány kormány miatt is az átmenetet levezénylő Bajnai kormány számára is. A multat végképp eltörölni nem lehet!
  Ugyanehhez a kormányokhoz tartozott tárgyaló szakértő nyilatkozta ma reggel a királyi Kossuth rádióban, hogy semmi gond ezzel a tárgyalás félbemaradással, hisz e külföldi küldöttségnek csak ajánlásai lehetnek, vannak, ami nem kötelező. A másik tárgyaló fél (a magyar) más módon, megoldásokban gondolkozhat. Emiatt még semmi nem világ tragédia. Egyébként ma reggel hallhattuk ugyanerről ugyanitt Matolcsyt is, hogy az eu 27 tagállama közül csak három (!!!) tudja tartani az államháztartás tervezett, az IMF és EU Bank által megkövetelt szintjét, 24 sáros (Olaszoknál, spanyoloknál, portugáloknál románoknál, stb 11%-os az államháztartás hiánya.). Tehát nem kell feltétlen mintakivert gazdaságnak lennünk 3,8%-kal különösen a nyitott, a liberálisan a külföldi pénzhatalmaknak kiszolgáltatott országunknak. Nem a saját kezünkben van a sorsunk alakulása befolyásoló képessége.”
 • 15. Léni 2010. július 19. 10:22
  „9. achilleus!
  "A forint a térség valutáival együtt zuhant" mondod Te! Ugye te sem hiszed komolyan?
  Csalódnék Benned, ha valóban nem látnád, nem érzékelnéd a mai állapotokat, ha ennyire
  szelektíven gondolkoznál.”
 • 14. Léni 2010. július 19. 10:19
  „A legjobb úton halad a Fidesz a külföldi tőke elriasztásában! Hétfő reggel a forint mélyrepülésbe
  kezdett nem először az új kormány regnálása alatt!
  Azt amit itthon szemrebbenés nélkül , mindenféle morális -erkölcsi írott vagy íratlan szabályok
  félretolásával megtehet, úgy tűnik az EU-ban és mindenhol a világon ellenkezést vált ki!
  Ez is mutatja, nem alkalmasak a nagypolitikára, ők csak az amortizáláshoz, gyűlöletkeltéshez
  értenek, de ahhoz nagyon.
  A másik fontos szempont, az önkormányzati választások előtt ugyanazt a stratégiát alkalmazzák
  mint az országgyűlési választások előtt, biankóra szavaznak most is a fideszes hívők.
  Okt. 3-a után sokan járnak úgy mint Sólyom László és Gaskó, az egyszerű emberekről nem is
  beszélve!”
 • 13. Csirén 2010. július 19. 10:19
  „6./ Érdekes, Szegeden a beruházásokra pedig azt mondod: látványberuházás. Most akkor az is baj, ha van beruházás, az is ha nincs. ( Mindegy, csak szeretett vezíred se..ét nyalhasd.)”
 • 12. Csirén 2010. július 19. 10:16
  „Az "új mód" bevezetésééig tönkre megy, több ezer deviza-hiteles család.
  Csak próbálkozzatok, más far..val verni a csalánt, az embereket kisérleti nyúlnak tekinteni, könnyű. Legalábbis számotokra.”
 • 11. unknown 2010. július 19. 09:53
  „Becsey Zsoltot idézem a Magyar Hirlap július 17-ki oldaláról:
  "...- Milyen állapotban vették át a külgazdasági kapcsolatrendszert?

  - Ez a terület sem volt jobb állapotban a többinél, de talán itt bukott meg a leglátványosabban az a neoliberális elmélet, amely szerint a piac majd mindent elrendez. Az állam kivonulásával a döntéshozatal átláthatatlanná vált, és átszőtte a korrupció. Ez sokszor elriasztotta a befektetőket az utóbbi nyolc évben, akik inkább a szomszéd országokat választották beruházásaik megvalósítására. Ugyanakkor lehetetlenné vált a nemzeti érdekek feltérképezése, védelme és az azoknak megfelelő fejlesztések célzott támogatása.

  - Mit tett az új kormány a helyzet megváltoztatása érdekében?

  - Ha röviden akarnék válaszolni, akkor visszatette a súlyának megfelelő helyre a külgazdasági kapcsolatrendszert. Ezzel a területtel ezentúl egy államtitkárság foglalkozik majd a Nemzetgazdasági Minisztériumban, míg korábban csak helyettes államtitkári szinten kezelték a kérdést. Vagy­is egy szintet emeltünk ezzel a kormányzati megjelenésben.

  - Miért olyan fontos a szint és a tárca?

  - Ez a történet valójában nem címekről és bürokratikus átszervezésekről szól, hanem működőképes, hatékony és a nemzeti érdekeket védő döntéshozatali mechanizmusról. Ha elég magas szinten kezelik a kérdést, és a megfelelő tárcánál, akkor a korábban heteket-hónapokat igénylő folyamatot fel lehet gyorsítani akár néhány napra is, ami már megfelel a piaci igényeknek. A nemzetgazdasági tárcánál ugyanis megtalálhatók azoknak a fontos ágazatoknak a kormányzati képviselői, akikkel tárgyalni kell. Nem kell tehát tárcaközi egyeztetésekre időt pazarolni, hanem minden házon belül megoldható. A döntéshozatali folyamatnak legalább két szintjét megspórolhatjuk ezzel, s így a kormány is gyorsabban határozhat egy adott kérdésben. Csak így tudunk versenyben maradni a befektetésekért vívandó versenyben, amely a közeljövőben csak élesedni fog. ..."

  Ezen idézetet válaszul közlöm 8. saturnus csodálatosan hozzáértő kifejtett véleményére: "Egy varázspálca suhintással romhalmazzá tette az országot O.V." Egy rántással legfeljebb a gatyádat vagy képes letépni magadról...”
 • 10. airwaves 2010. július 19. 09:51
  „A szocializmusban Moszkvából irányítottak, nem volt jó!Eladták az országot bagóért, nem volt jó. Idegen érdekeket képviselve a magyar kormányok a saját népének az ellenségei voltak, nem volt jó. Minden bankot megmentettek a kormányok a csődtől az adófizetők pénzén, akik később a hiteleseknek még a bőrét is lenyúzzák a profitért, az sem jó. Most az IMF-el és az EU-val szemben nem hajlandó a kormány újabb megszorításokat bevezetni és ez sem jó egyeseknek! Mi a fészkes fenét akar a magyar egyáltalán??? Ha majd lekerülünk a térképről a hülye széthúzásunk, okoskodásunk és rinyálásunk miatt, az majd jó lesz???”
 • 9. achilleus 2010. július 19. 09:09
  „A forint a térség valutáival EGYÜTT zuhant.
  Ha a jegybank a kezünkbe lenne, én beintenék a bankoknak egy figyelmeztető 0,5 %pontos csökkentéssel, így is fejőstehenek vagyunk a térség többi országához képest. (És lám, azokra is kivetül a beszarás) Biztosan átgondolnák mit is tesznek, ha látják kicsúszni a legbővebben csorgó pénzcsecset a szájukból.”
 • 8. saturnus 2010. július 19. 08:52
  „Egy varázspálca suhintással romhalmazzá tette az országot O V.Pénz nélkűl még a legelvetemültebb fidesz imádó sem tud létezni.Nem fognak gázt kapni ingyen,nem lessz villany sem ingyen senki sem fog dolgozni,még a fidesznek sem,nem tudja eladni a terményét a gazda mert nem lessz vevő rá pénz nélkűl csak zűrzavar és káosz fokozódó bűnözés az lessz.”
 • 7. szpirigonzálesz 2010. július 19. 08:38
  „Re: 4. Logaritmus

  Az EU és az IMF bankárokat küldött tárgyalni.
  Ők a bankszakma -és az a mögött álló elit- érdekeit képviselik, és nem a magyar állampolgárokét.
  A bankok természetesen mindent megtesznek azért, hogy a csak számukra előnyös szerződésekkel
  és a közteherviselés minimalizálásval a lehető legnagyobb eredményt érjék el.

  A jelenlegi kormány a bankszakmával, IMF-el szemben a válaszópolgárok érdekeit képviseli.
  A bankadó precedenst is teremthet más országok számára.
  Ezért a hazai és nemzetközi pénzügyi körök most tűzzel-vassal küzdenek a mi érdekeink
  és a forint ellen.

  Logi, nem lep meg, hogy idegen érdekeket képviselsz, a gazdáid is azt tették mindig!”
 • 6. madártej 2010. július 19. 08:33
  „Jó vicc, hogy pont a bolsik nyávognak Simor 8 millió Ft/hó fizetésének megtartása miatt. mennének végig az országon, falvakban, kisvárosokban, ahol 1 új ház nem épül, csak a leépülés látszik. (kivéve a gyevi bírót)”
 • 5. unknown 2010. július 19. 08:19
  „Logaritmus, meséld már el nekünk, honnét, miből teremthető elő ez a négy év alatt visszafizetendő tartozás??? Bénázik a kormány? Min bénázik, amikor a 2010-es költségvetést a Bajnai kormány készítette, ami alapján a teljes évre tervezett államháztartási hiány most július elsején már 119%-on áll! Mond már meg nekünk, te nagyon okos, hogyan, miként lehet egy ország gazdálkodását, tevékenységét egy hónap kormányzati felhatalmazás után varázsütésre pozitívba fordítani?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Máté: kormányzati segítség kell Felsőzsolcára

További célzott és gyors kormányzati segítséget lát szükségesnek Felsőzsolcán Szabó Máté… Tovább olvasom