Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Befalazták az Országos Atomenergia Hivatal épületét a Greenpeace aktivistái

Közterületen engedély nélküli építkezés miatt feljelentést tesz az óbudai önkormányzat a Greenpeace aktivistái ellen, akik szerda délelőtt befalazták az Országos Atomenergia Hivatal III. kerületi épületének főbejáratát.
A falépítők "Csernobil - Fukusima - Paks? Nincs biztonságos atomenergia!" feliratokat is kifeszítettek. Az aktivisták - közlésük szerint - a Paksi Atomerőmű állapotát vizsgáló stresszteszt előzetes jelentésének hiányosságaira, hibáira és hamis kommunikációjára akarták felhívni a figyelmet.

A tájékoztatás szerint a Greenpeace aktivistái azt akarják elérni, hogy az Országos Atomenergia Hivatal hívjon meg független, nyugat-európai szakértőket már a Paksi Atomerőmű célzott biztonsági felülvizsgálatának mostani szakaszához is. Az aktivisták követelik, hogy az eddigi vizsgálatok valós eredményeit is tárják a szélesebb nyilvánosság elé.

Rohonyi Péter kampányfelelős közölte: "A magyar nukleáris biztonságért felelős hivatal elfogult. Az önmagukat ellenőrző nemzeti hatóságok a hibák eltussolásával komolyan veszélyeztetik az állampolgárokat, ahogy azt a fukusimai katasztrófa is megmutatta. A napjainkban is tartó japán atomerőművi válság hatására világszerte felgyorsult az atomenergia kivezetése az áramtermelésből. Magyarországon is észre kell venni, hogy a paksi hosszabbítás erőltetése szembe megy a 21. századi energiagazdasági folyamatokkal."

Fotók: greenpeace.hu
Sztamenits Adrienn, a III. kerületi önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy közterületen engedély nélküli építkezés miatt feljelentést tesznek az aktivisták ellen. Egyúttal elrendelték az egyébként életveszélyes fal azonnali bontását, ezt még a nap folyamán elvégzik.
A BRFK-nál azt közölték, hogy igazoltatták az aktivistákat, de más rendőri intézkedés szerda délig nem történt.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2011. szeptember 21. 21:47
    „Egyúttal elrendelték az egyébként életveszélyes fal azonnali bontását, ezt még a nap folyamán elvégzik...

    ...és ugye, össze is takarítanak????”
  • 1. Jozsoci 2011. szeptember 21. 17:19
    „Ha a greenpeace-n múlna, még úgy csiholnánk a tüzet. A rendőrség mit csinált, amikor a falat rakták??? A képen a rendőr is csak őrzi a falat, néz, mint Jenő a moziban. Impotensek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 40 százaléka volt becsületes a Budapestieknek

A fővárosiak közel 40 százaléka dobott be pénzt a becsületkasszaként működő italautomatákba, több… Tovább olvasom