Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Befednék a sportmedencét

A győri önkormányzat ebben a ciklusban biztosan nem épít uszodát Marcalvárosban, mert erre nem lesz több száz millió forintja. Kun András alpolgármester anyagilag vállalható tervnek a fürdő területén lévő sportmedence befedését látja.
Schmidt József győri vállalkozó hosszú évekkel ezelőtt találta ki, hogy sportolásra és versenyzésre is alkalmas uszodát kell építeni Győrben.

Csak egymillió forint

Az ötlet fontos eleme, hogy mindez Marcalvárosban valósuljon meg, mert a lakótelepen különösen sok a légzőszervi és gerincproblémával küszködő gyerek. A közgyűlés öt éve úgy döntött: nem veti el az elképzelést, de a termálközpont megvalósításáé az elsőbbség. A termál- és élményfürdő azóta megépült, az uszodára azonban az idei költségvetésben is rendkívül kevés, mindössze egymillió forint jutott, ami gyakorlatilag semmire sem elég.

Ártéren épülne

Kun András alpolgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: két megoldás képzelhető el. Az egyik szerint a PÁGISZ ÁMK – a volt Balázs Béla Általános Iskola – tanuszodáját alakítanák át és bővítenék. Ennek a költsége több száz millió forint. A másik út, hogy a szigeti fürdő területén lévő 50 méteres sportmedencét fedik be, ami a számítások szerint 70 millió forintból megoldható. A politikus kijelentette, hogy a realitásokhoz a most alakuló 2005-ös városi költségvetést látva az utóbbi áll közelebb.
„ Az egyértelműen kijelenthető, hogy ebben a választási ciklusban nem épül uszoda Marcalvárosban. Ez nem jelenti azt, hogy a város történelmileg törölte ezt a fejlesztést” – szögezte le. A közgyűlés legkorábban a büdzsé elfogadásakor támogathatja a medence befedését, de közel sem biztos, hogy erre – noha jóval kisebb volumenű beruházásról van szó – lesz pénz. Kun András hozzátette: addig a szakembereknek tisztázniuk kell néhány problémát. Közülük a legfontosabb, hogy a sportmedence ártéren helyezkedik el, ami nem teszi egyszerűvé a létesítmény gépészetének az elhelyezését.

Pénzpazarlás lenne?

Az ötletgazda Schmidt József viszont egyenesen azt hangsúlyozta, ez a megoldás pénzpazarlás lenne, mert nem ott valósulna meg, ahol szükség van rá, ráadásul az uszodát az összes árvíz elöntené. „Mindegy, hogy Marcalváros I-en vagy II-n épül meg az uszoda, de mindenképpen ott kell megvalósítani, ahol a tömeg van. Már az is előrelépés lenne, ha legalább a helyét véglegesítenék” – mondta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom