Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Befejelte a járőrautó hátsó szélvédőjét

A kocsmában fogták el azt az ámokfutó férfit, aki autójával megrongált egy kapubejárót, majd nekitolatott egy parkoló autónak. A láthatóan ittas férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, befejelte a járőrautó hátsó szélvédőjét, ezért megbilincselték és előállították.
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el garázdaság megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - egy 20 éves kiskunhalasi férfi ellen. Egy autós ugyanis Kiskunhalas belterületén úgy állt be egy kapubejáróba csütörtökön délután, hogy a járművel a kerítésnek nekiment és abban kb. 10.000.-Ft kárt okozott, majd a helyszínről elhajtott. Ezután a sofőr úgy tolatott, hogy közben nekiütközött egy parkoló autónak, melyben mintegy 10.000.-Ft kárt okozott, majd járművét a helyszínen hagyva onnan gyalogosan távozott. A gyors rendőri intézkedés kiderítette, hogy a kocsit ki vezette, a férfit a második baleset helyszínének közelében egy italboltban meg is találták. Az italboltból személyazonosságának megállapítása, valamint a baleset körülményeinek tisztázása érdekében az utcára hívták.

A fiatalember az intézkedés kezdetén együttműködött, személyazonosságát igazolta, azonban a balesetekért a felelősségét nem ismerte el, majd amikor közölték vele, hogy ittas járművezetés miatt vérminta vételre előállítják, az intézkedésnek ellenszegült, megtagadta a rendőrautóba beülést. Az intézkedő rendőrök ekkor testi kényszert alkalmaztak, azonban a férfi a fogásból a karját kihúzta és mintegy 1-1,5 méter távolságból fejjel a rendőrségi autó hátsó szélvédőjébe ugrott és azt betörte, majd megpróbálta még a rendőrautó jobb hátsó ajtóüvegét is befejelni, illetve lábbal berúgni. További ellenszegülését és agresszív magatartását testi kényszerrel és bilincseléssel fékezték meg a rendőrök. A szolgálati kocsiban mintegy 50.000.-Ft kár keletkezett, az őrizetbe vett férfi a homlokán szenvedett nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fantáziamenüktől a nagyi sütijéig

Főzni és a főztünket megenni igenis jó dolog. S mivel születésünktől kezdve egészen halálunkig… Tovább olvasom