Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Befejeződött a nyomozás a Magyarok Nyilai ügyében

Befejezte az ügyészség az érdemi nyomozást Budaházy György és a Magyarok Nyilai szervezettel kapcsolatos, terrorizmus és más bűncselekmények gyanúja ügyében - írta keddi számában a Népszava a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.
Fazekas Géza a lapnak azt mondta: hamarosan kezdődhet a több ezer oldalnyi nyomozati iratanyag ismertetése a gyanúsítottakkal és védőikkel. Erre alapesetben 30, de legfeljebb 90 nap van, majd ezután készülhet el a vádirat – tette hozzá a szóvivő.

Eközben június 19-én lejár az ügy fő gyanúsítottja, a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő Budaházy elleni kényszerintézkedés határideje. Ezt a bűnismétlés veszélyére hivatkozva az ügyészség meghosszabbítaná – a kérelemről a Fővárosi Bíróság nem jogerős döntése a héten várható - írta a lap.

Az ügynek 17 gyanúsítottja van, Budaházyval - a Magyarok Nyilai feltételezett katonai vezetőjével - együtt 11 ember van előzetesben. A feltételezett terrorszervezet tagjai az ügyészség gyanúja szerint másfél éven keresztül követtek el Molotov-koktélos támadásokat többségében politikusok házai ellen.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. unknown 2010. június 16. 00:15
  „17. deszkás 2010.06.15. 14:38
  Postabank ügyben Princz Gábor, nem Kulcsár...
  Egyébként ezen ügy érdekessége, hogy a Magyar érdekeltségű lakossági bank konszolidálása szükségessége még a Horn kormány idején (1997 évben) merült fel. Vagyis hasonló módon kezelték ezt a gazdálkodó szervezetet mint a MÁV-ot, vagy a BKV-t. Vagyis nem volt fontos, nem volt kötelező rendezni azt a következő évi költségvetésben. Tipikusan, mint ma gondolták Oszkóék, hogy a Fidesz kormánynak se legyen gondja idén rendezn a MÁV, BKV állammal szembeni hiteltartozását. Az MSZP kormány sem ezért kritizálta már 2002-ben sem a leköszönt Orbán kormányt, hogy megtette, csak az volt a bajuk, hogy (szerintük) elegendő lett volna 120 milliárd forint erre, s a különbségen (160 - 120 = 40) milliárd forintért verték a palávert. Princz ezért nem ítélhető el, mert a kormány adta a konszolidációra a különbséget is, ők tudták és - gondolom - jogilag védhetően indokolták annak szükségességét. A bíróság sem a későbbi Számvevőség, sem senki más nem talált olyan elszámolatlan dolgot, amiért bárki elítélhető lett volna.”
 • 20. klj_54 2010. június 15. 22:59
  „A fidesz az MSZMP utódpártja lett!”
 • 19. szilléri 2010. június 15. 21:38
  „Nem ! Ez az MSZP !”
 • 18. deszkás 2010. június 15. 14:42
  „Ezt a Fidesz..”
 • 17. deszkás 2010. június 15. 14:38
  „VARADIPAL! Az elévülésre játszanak mint a Postabank lehúzásában közremüködő Kulcsár Attila ügye ami épp most évült el! 162 milliárd eltünt az ügyiratok80évre titkositva,ez egy szabad ország.És az állam fizet a biróságnak(az adóigások pénzéből)640 millió ft-ot mint vesztes.Ezt Fidesz vajon miért nem vizsgálja? Ő is érintett?”
 • 16. .suhym. 2010. június 15. 14:30
  „Múltkoriban olvastam valahol, hogy hazánkban jogászokból túlképzés van. Olvasva itt a kommenteket, igaza lehetett a cikknek, csak egy baj van, hogy Isten és a bíróság malmai lassan őrölnek, mert hazánk összes jól képzett jogásza mind itt osztja az észt, ahelyett, hogy a bíróságokon lenne!:)))))))))))”
 • 15. varadipal 2010. június 15. 14:12
  „Ehhez képest a kihúzott rétestészta tömör acélkocka. A magyar igazságszolgáltatás szégyene, hogy határidők nélkül dolgozhatnak a bírók. Már rég vádemelés és ítélet kellett volna, akár pozitív akár negatív módon is végződjék.Itt lehet lopni, csalni, rabolni, fenyegetni, lövöldözni, gyújtogatni kárt okozni, mert majd 7-8 év múlva lesz egy mindenképpen vitatott ítélet. Ha törvényt hoznának arról, hogy a bűncselekményben 6 hónap alatt az egész folyamatnak le kellene zárulnia, akkor lehetne a rendcsinálás kezdetéről szónokolni.”
 • 14. klj_54 2010. június 15. 13:27
  „Aki hazám törvényeit megszegi az vállalja annak következményeit!
  És akinek nem tetszenek a törvények, az a büntetése kiállása után menjen melegebb éghajlatra!
  Nem kellenek az ilyen olyan csipetcsapatok, melyeknek csak a nép terrorizálása, azaz megfélemlítése a céljuk!”
 • 13. deszkás 2010. június 15. 12:32
  „Mathiasking! Wazze 20éve.”
 • 12. Ramirez 2010. június 15. 12:15
  „És melyik volt a sok közül?????
  Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása? Az alkotmányos rend elleni szervezkedés?
  Lázadás? Kártevés?
  Rombolás? Merénylet?
  Hazaárulás? Hűtlenség?
  Az ellenség támogatása? Kémkedés?
  A szövetséges fegyveres erő ellen elkövetett kémkedés?

  Igazán büszke lehetsz magadra:P”
 • 11. Mathiasking 2010. június 15. 11:42
  „Én ültem államellenes bűncselekményért. Tudom milyen a börtön, de azt is tudom, hogy koncepciózus az egész eljárás. Talán Budaházinak szerencséje, hiogy 2/3-os lett a parlament és nem a komcsik vannak már hatalmon. Kíváncsi leszek az eredményre.”
 • 10. Falcao 2010. június 15. 11:16
  „juj ronda gonosz terroristák miatt tart itt az ország.
  tiszta szerencse, hogy az ártatlan <moderálva> semmi törvénybeütközőt nem csinálnak.”
 • 9. deszkás 2010. június 15. 10:53
  „Bármilyen itélet születik azt Budaháziék NEM fogják elfogadni. Mert ki az a biróság?És innentől komoly a dolog.”
 • 8. Huba 2010. június 15. 10:10
  „7. purgator
  Gratula! Ez jó volt!”
 • 7. purgator 2010. június 15. 08:36
  „Egy szerencse, hogy nem egy koncepciós per, mivel demokráciában élünk és bízva a feddhetetlen igazságszolgáltatásban, minden a sztálini alkotmányos rendet és a globális liberalizmust veszélyeztető terrorista el fogja nyerni méltó büntetését. Tekintettel a videóval és egyéb hiteles tárgyi bizonyítékokkal alátámasztott akciókra, a drága politikus életeket veszélyeztető támadásokra, ahol másfél lábtörlő is áldozatul esett, a legszigorúbb büntetésre lehet számítani. Természetesen az egész értelmi szerzőjét 1 éve nem engedik szabadon, mert fenn forog a veszélye a konspirációnak. Magukat meg nem nevezni kívánó CIA és egyéb titokzatos szervek ügynökei szerint, maga Obamabinladen szakmai továbbképzésre jelentkezett. Ezt megelőzendő a szigorú fogvatartás. Csak így tovább jogállam, előre lenini úton az orwelli globalizmus felé!”
 • 6. estailor 2010. június 15. 08:26
  „KaszaOne, bocsáss meg, de tisztában vagy a hazaárulás fogalmával? Ajánlom figyelmedbe a Btk. 144.§. (1) bekezdését. Ha és amennyiben nem fogadod el hatályos jogszabálynak a Btk-t, felhívnám figyelmed a könyvek könyvére, a Bibliára, amelyben azért mégiscsak szerepel a Tízparancsolat 6. pontjaként, hogy "NE ÖLJ!"”
 • 5. Huba 2010. június 15. 08:25
  „Akár pro akár kontra döntés születik, a társadalom bizonyos rétegeinek felháborodása fogja követni azt!
  A bíróságnak különösen nagy felelőssége van a jelen esetben!
  Szebb Jövőt!”
 • 4. unknown 2010. június 15. 08:01
  „"...a több ezer oldalnyi nyomozati iratanyag..." Amikor ennyi iratanyag gyűlik (gyűlt) össze bármely hazai ügyben akár még tíz-húsz évvel ezelőtt is, azok a perek még ma is tartanak. Ha konkrét tények is vannak az ügyben, azokat le lehetne írni két-három gépelt oldalra. A Magyarok Nyilairól és Budaházyról csak annyit láttam eddig a tévében, mint bizonyosságot: 1./ Nyíregyházán alakultak, s álltak a nyilvánosság elé egy elítélendő egyenruhában. (Ne tévesszük őket össze a Magyar Gárdával!) 2./ Átmasíroztak Szlovákiába egy ottani rendezvényre, ami bejelentés nélkül történt, s az ottaniaknak sem esett ínyére. 3./ Díszelegtek a Magyar Gárda budapesti rendezvényein. 4./ Budaházy lakásában találtak (a tévé is mutatta) egy szoba padlóját betöltő mindenféle molotov koktélos előszerelt holmit, gyújtogatásra és robbantások eszközeit lehetővé tevő ezt-azt. Továbbá Budaházy vezére volt a 2006-os tévé rendbontásnak. ezekről a tényekről tudunk. Hogy mi minden járhat Budaházy és társai fejében, az nem képezheti per tárgyát, mert az teszi ki a több ezer oldal fikció tartalmát. A konkrétumok alapján megáll az Alkotmány ellenes előkészület és tevékenység tényállása.”
 • 3. KaszaOne 2010. június 15. 07:23
  „foglyoknak :)”
 • 2. KaszaOne 2010. június 15. 07:23
  „Jelenleg ketten vannak előzetesben. A Többiek házi őrizetben, vagy szabad lábon védekeznek. Ezt a cikk korrigálásaként írtam. Gyuri bent tartása teljes mértékben jogellenes, és diktatórikus. Draskovics szupervideója, és Benkő (halott) György nevetséges bizonyítékai alapján szakít el a politika egy családapát, a gyermekeitől immáron egy éve. Remélem hamarosan a Gyurit bezáró politikusok lógni fognak, hisz Gyuri ebben az esetben ha el is követte volna ezeket a cselekményeket, egy hős, mivel a megtámadott politikusok a legnagyobb bűnt, a hazaárulást követték el, amiért minimum, hurkot kellene a nyakukba vetni, és felkötni őket az első közterületen.

  Szabadságot a politikai fogjoknak!”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorszámot váltott a bankrabló

Rablási kísérlet történt hétfő délután Szolnokon, a Baross úton lévő egyik pénzintézetben; az… Tovább olvasom