Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Befejeződtek a tejtermelők és állattartók demonstrációi

Befejeződtek a tejtermelők és állattartók pénteki tüntetései - reggel 9 és délután 17 óra között két helyen bejelentett félpályás útlezárás volt egy-egy áruházlánc raktárbázisa előtt, két budaörsi áruház előtt pedig spontán demonstrációt tartottak.
Probléma csak az egyik helyszínen volt, ahol kihívták a rendőröket. Azért tüntettek, mert szerintük a multik ellehetetlenítik őket.

Péntek délutánra befejeződtek a tejtermelők és állattartók demonstrációi. A Penny Market gyáli és a Tesco alsónémedi raktáránál félpályás útlezárás volt, ezeket korábban be is jelentették a rendőrségen. Ezekkel párhuzamosan Budaörsön a Tesco és az Auchan áruházainál spontán demonstrációkat tartottak.

Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnökhelyettese a Független Hírügynökségnek elmondta: minden helyszínen átadtak egy-egy petíciót az áruházak illetékeseinek, ebben azokat az okokat írták le, ami miatt tiltakoznak. Emellett tárgyalásokat kezdeményeztek hétfőre, az még kérdéses, hogy erre a multik hogyan fognak reagálni.

Három helyszínen nem volt probléma a tüntetéssel, a budaörsi Tescónál azonban kihívták a rendőröket az áruház munkatársai. Istvánfalmi Miklós tudomása szerint azzal az indokkal, hogy a tiltakozók tejet locsolnak szét, holott csak osztogattak abból.

A termelők - egyebek mellett - azt szeretnék elérni, hogy az áruházak polcain lévő termékek 80 százaléka magyar legyen. Emellett azt is követelik, hogy tartsák be a törvényeket, például a 30 napos fizetési határidőt, a beszerzési ár alatti értékesítés tilalmát, és a gazdasági erőfölénnyel való visszaélést.

Arról hétvégén döntenek, hogy jövő héten folytatódnak-e a demonstrációk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy gyártelepen tartották fogva az elrabolt budapesti fiút

Egy ipari területen tartották fogva azt a budapesti fiút, akit a napokban elraboltak és váltságdíjat… Tovább olvasom