Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

˝Befektetői bizalomra van szükség Magyarország iránt˝

Ahhoz, hogy Magyarországgal megkezdődhessenek a pénzügyi megállapodást célzó tárgyalások, az ország iránti befektetői bizalomra van szükség - hangsúlyozta az Európai Bizottság szóvivője a testület szerdai sajtótájékoztatóján.
"Egyelőre ez a bizalom megítélésünk szerint nincs meg" - mondta Olivier Bailly. Hozzátette: azt várják Magyarországtól, hogy tegyen meg minden szükséges lépést a megfelelő jogi környezet biztosítása érdekében, "tegye lehetővé a befektetők visszatérését" és a magyar gazdaságra nehezedő nyomás csökkentését.

A szóvivő szerint nem lehet egyértelműen pontokba szedni azokat az elemeket, amelyek a befektetői bizalom visszaszerzéséhez szükségesek. Megjegyezte azonban: a Magyarország ellen az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény által indított kötelezettségszegési eljárások, valamint azok a kérdések, amelyeket két külön levélben tett fel Brüsszel a magyar hatóságoknak, "részét képezik az asztalon levő kérdéseknek" a befektetői bizalomhoz szükséges jogi környezettel kapcsolatban.

"Attól tartok, nem tudom felsorolni mind a húsz vagy harminc pontot, hogy mit kell megtenni" - fogalmazott a bizottsági szóvivő, akinek a szavai szerint "általános értelemben" kell megfelelő környezetet biztosítania Magyarországnak.

Olivier Bailly elmondta, hogy Magyarországtól a határidő letelte előtt részletes válaszokat kaptak a felvetett kérdésekre. Ezeket most jogi szempontból elemzik, és egyelőre nem tűzték ki, hogy mikor hozzon döntést a biztosok testülete. Ezen a héten nem tartanak ülést a biztosok, jövő szerdán Strasbourgban lesz a következő tanácskozásuk.

A szóvivő nem tudott arra a kérdésre válaszolni, hogy az Európai Bizottság Magyarországnak megfogalmazandó válaszában lesz-e jelzés a pénzügyi tárgyalások megkezdésének lehetőségére, annak elképzelhető időpontjára.

Olvasóink írták

 • 3. babar 2012. április 11. 20:31
  „Ja, akkor már értem! Végre van egy lista!

  Más:
  "Az Európai Bizottság felveszi a kapcsolatot a magyar hatóságokkal azt tudakolva, hogy az egyházügyi törvény összhangban van-e a témába vágó európai uniós irányelvvel. Viviane Reding igazságügyi biztos európai parlamenti képviselőknek adott válaszában fejtette ki ezt.

  A képviselők - köztük az MSZP EP-delegációjának három tagja - egy írásbeli kérdésben azt jelezte a biztosnak, hogy a közelmúltban lépett hatályba a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény, és ez szerintük uniós irányelveket hagy figyelmen kívül."

  "De <moderálva> itt élni!"
  "Ahol a pénzem ott a hazám!"”
 • 2. hahaha62 2012. április 11. 14:13
  „ja és még egy apróság....a hunniai pénzpiacok tetszhalottak....ha nem lesz változás...az összes speki tőke elmegy innen és vissza sem néz.......ez a private banking kategória-----HUNNIA KIÜRÜL!”
 • 1. hahaha62 2012. április 11. 14:09
  „fityiszdrollok és viktátor....fel fújolni........................gyerünk!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezentúl láthatósági mellényben közlekednek az óbudai gyermekek

Mostantól láthatósági mellényt viselnek az óbudai óvodások és alsó tagozatos diákok, amikor… Tovább olvasom