Délmagyar logó

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos -2°C | 7°C Még több cikk.

Befogadóház Svájcból kimentett prostituáltaknak

Évekig elhúzódhat a magyar prostituáltakat érintő svájci törvénymódosítás a törvényhozás lassúsága miatt - írta pénteki számában a Népszabadság, amely szerint felmerült egy magyarországi befogadóház építésének ötlete a kimentett nők számára, amelyet a Svájci Alapból finanszíroznának.
Folytatjuk a méltatlan körülmények közül való kimentésük érdekében elkezdett munkát – nyilatkozta a lapnak Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkára.

A civilben egy svájci alapítású hazai egyházközség lelkészeként dolgozó, e hivatását politikai tevékenysége miatt átmenetileg felfüggesztő Balog Bogárdi Szabó István református püspökkel együtt döntött arról, hogy Aargau kanton református egyházával közösen kezdeményezik a törvénymódosítást a legális prostitúció korhatárának felemeléséről 16-ról 18 évre.

Az ügyet támogatja Pascale Bruderer parlamenti képviselő és Aargau kanton miniszterelnöke is, az mégis 2014-ig elhúzódhat, mert a svájci törvényhozás folyamata meglehetősen lassú. Ezért most azon dolgoznak, hogy ezt a folyamatot valahogy felgyorsítsák.

A magyarországi befogadóházzal kapcsolatban azt mondta: a prostitúcióból kimentett nőknek sok esetben nincs hova menniük, amikor visszatérnek az országba. A családjukhoz nem mehetnek vissza, mert gyakori, hogy éppen a családtagok adták el őket prostituáltnak – fogalmazott.

A lap szerint a berni amerikai nagykövetség által tavaly készített és a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott jelentés szerint a 2009-ben Svájcba került csaknem ezer prostituált majdnem harmada magyar volt. Főleg vidéki roma nők, illetve állami gondozásból kikerülő, intézetekből elszökő fiatalok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön az új támogatott lakáshitel

Új lakásnál 10 millió, használt ingatlanoknál 6 millió forint lesz a maximálisan igénybe vehető hitelösszeg. Tovább olvasom