Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Bejött a hétvégi telefonos fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat

Bevált a hétvégi telefonos fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat, továbbra is jelentős igény mutatkozik arra, hogy a hatóság munkaidőn túl is elérhető legyen - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) az MTI-vel.
A fogyasztóvédelmi hatóság az idén év eleje óta pénteken 14 órától 18 óráig, szombaton és vasárnap 10 órától 18 óráig működtet telefonos ügyfélszolgálatot. Az NFH tájékoztatása szerint 2011 márciusa és 2011 októbere között érkezett hétvégi hívások legnagyobb része a szavatosságot és jótállást érintik, sok esetben kapnak bejelentést tisztességtelennek ítélt hirdetések, reklámok gyanújával.

A közüzemi és hírközlési szolgáltatások számlázási problémáival kapcsolatosan is érdeklődnek munkaidő után a fogyasztók, de érkezett már kérdés utazási szerződéssel, általános szerződési feltételekkel kapcsolatosan, és az sem ritka, hogy kereskedők tájékozódnak jogszerű eljárásokról.

A fogyasztóvédelmi telefonos ügyfélszolgálatnál az állampolgárok sok esetben érdeklődnek olyan témákkal kapcsolatban is, ami nem tartozik a hatóság hatáskörébe. Ilyen esetekben arról tájékoztatják az érdeklődőt, hogy az adott problémára melyik illetékes szervezet tud megoldást nyújtani, vagy a jogérvényesítési forma melyikét, hogyan lehet alkalmazni - közölte az NFH.

A hétvégeken Budapesten és vonzáskörzetében a 06-30-9-634767-es, Dunántúlon a 06-30-576-2574-es, Észak- és Dél-Alföldön illetve Észak-Magyarországon a 06-30-576-2994-es telefonszámon lehet elérni a hatóság fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálatot.

Olvasóink írták

 • 2. jozko 2011. november 01. 21:08
  „Fontoskodás a Hatóság részéről!”
 • 1. lukrecia 2011. november 01. 08:18
  „A legjobb fogyaszto vedelem az ongondoskodas :))
  "Hogyan lehet csak ezzel az egy hírrel évi 34-150% hozamot realizálni, ha időben lép?
  Tételezzük fel, hogy Ön nyit egy EUR/CHF long pozíciót 1,2000-en. Ez a pozíció akkor hoz profitot, ha emelkedik az euró értéke a svájci frankkal szemben.
  Három dolog történhet:
  Az EUR erősödik, Önnek profitja lesz a pozíción, plusz a lenti táblázat szerint a két jegybank alapkamat különbözetéből adódó jóváírásokra is szert tesz.
  Az EUR/CHF értéke nem változik jelentős mértékben.
  Ekkor árfolyamnyereségre nem tesz szert, viszont a két valuta alapkamat különbsége miatt, ez esetben is (a táblázat szerinti) kamatjóváírásra jogosult minden egyes nap, ameddig nyitva van a pozíció.
  Az EUR gyengül, és az árfolyam süllyed.
  A svájci jegybank a szeptember 6-i bejelentésében szögezte le, hogy nem engedik az EUR/CHF árfolyamot 1,2000 alá. Tehát a svájci jegybank Önnel egy irányba áll, és amikor a nyílt pozíció veszteséges irányba fordulna, a jegybank védi meg az esetleges veszteségektől, mivel abban az esetben, ha elindulna ebbe az irányba, beavatkoznak és maximum 1%-os esést engednek. (Az 1%, az 1,1880-as árfolyam szintnek felel meg, ezért a mi stop-loss* megbízásunk e szint alatt kell, hogy helyezkedjen.)
  A befektetés likviditása maximális, ezért semmilyen idő vagy összeghatár nincs. Így tehet szert magas nyereségre kis kockázat mellett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vidéken is terjed a közösségi vásárlás

A közösségi vásárlói oldalt működtető, az idén több mint egymilliárd forint forgalmat váró,… Tovább olvasom