Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Békemenet - Szijjártó: még mindig él a 2010-ben létrejött összefogás

A miniszterelnök szóvivője megköszönte a szombati Békemenet részvevőinek, hogy kiálltak Magyarország mellett. Szijjártó Péter a megmozdulást értékelve egyúttal arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig él a 2010-es parlamenti választáson létrejött összefogás.
Szijjártó Péter a Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulásról az MTI-nek vasárnap azt mondta: "örülünk, hogy ilyen sokan gondolták fontosnak azt, hogy kiálljanak Magyarországért. Öröm számunkra, hogy Magyarország történetének legnagyobb demonstrációját megszervezve az emberek tanúbizonyságát adták annak, hogy az a rendkívül széles összefogás, amelyet létrehoztak a 2010-es parlamenti választáson, és amely lehetővé tette Magyarország megújítását és újjászervezését, még mindig él. Örülünk és köszönjük, hogy kiálltak Magyarországért".

A Belügyminisztérium (BM) szerint négyszázezren demonstráltak a kormány mellett szombaton Budapesten, a Békemenet Magyarországért nevű megmozduláson. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta szombati közleményében a BM. A Hősök teréről elindult tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bayer Zsolt közíró, Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

Olvasóink írták

 • 4. Queenmargareth 2012. január 22. 18:08
  „de a remény már halott ember!”
 • 3. tozso 2012. január 22. 15:59
  „Kicsit eltúlzott a létszám.”
 • 2. tótkomlósi 2012. január 22. 15:37
  „A diktatúra kezdete!”
 • 1. pirosmedence 2012. január 22. 13:15
  „Szíjjártó boldogan mosolyoghat: Orbánnál nagyobb politikus nincs, merjük kimondani, hogy Európa, de talán a világ legnagyobb formátumú vezetője, aki valósággal emberfeletti képességekkel rendelkezik. Igazuk volt azoknak a tegnapi résztvevőknek, akik imára kulcsolt kézzel mentek a az egymilliós!!!!!! békés, mosolygó, vidám, önfeledt, méltóságteljes demonstrálók között!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy férfi holttestére bukkantak egy égő monori pincében

Egy férfi holttestére bukkantak a tűzoltók Monor külterületén, egy égő pince oltása közben vasárnap… Tovább olvasom