Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Békéscsabai a világ legjobb szilvapálinkája

Márciusban megválasztották az év legjobb pálinkáit és az év legjobb pálinkafőzdéjét is, mely díjat az Árpád Pálinka gyártója, a békéscsabai Kisrét Manufaktúra érdemelte ki 2012-ben.
Reneszánszát éli a pálinkafogyasztás Magyarországon. A korábban csak „szegények kávéjaként" ismert nedű ismét a vendéglátóegységek és a mindennapok népszerű italává vált, sőt egyre rangosabb versenyeken méretteti meg magát – sikerrel.

Márciusban megválasztották az év legjobb pálinkáit és az év legjobb pálinkafőzdéjét is, mely díjat az Árpád Pálinka gyártója, a békéscsabai Kisrét Manufaktúra érdemelte ki 2012-ben. Mivel a Prémium Lepotica Szilva pálinkánál a két legrangosabb nemzetközi versenyen sem akadt jobb, méltán nevezhetjük a világ legjobb szilvapálinkájának!

A méltán híres és kiváló minőségű magyar borok után a magyar pálinkák is nemzetközi sikerek felé törnek, egyre több ugyanis a hazai és nemzetközi szintű megmérettetés, ahol a párlataink jobbnál. Legutóbb március végén díjazta a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a legjobb minőségű kereskedelmi pálinkákat és a legjobb pálinkafőzdéket a HunDeszt pálinkaversenyen. A hetedik alkalommal megrendezett versenyen a bírálatot képzett szakértők végezték vakkóstolással, így az eredmény a fogyasztók megbízható kalauzaként szolgál.

A versenyre összesen 273 minta érkezett 25 kereskedelmi cégtől. A párlatok megmérettetésén ugyanis csak azok a termékek vehettek részt, amelyekből legalább ötven hektoliternyi van kereskedelmi forgalomban és legalább öt vendéglátóipari egységben vagy üzletben kaphatók. Az Év Pálinkafőzdéje a békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft., azaz az Árpád Pálinka gyártója lett, aki hat arany-, kilenc ezüst-, nyolc bronzéremmel és három Champion-díjjal nyerte meg a versenyt. Az elismerésben részesített gasztronómiai „műalkotások" Nagy Árpád szakértelmét dícsérik, aki ezzel a verseny történetének legfiatalabb díjnyertes pálinkafőző mestere lett. A cég büszkélkedhet az Év legjobb Málna Pálinkájával, az Év Legjobb Szilva Pálinkájával és az Év legjobb Vilmoskörte

A Kisrét Manufaktúra története kiváló példa arra, hogy hogyan lesz egy eddig kevéssé ismert, fiatal termékből országosan, sőt nemzetközileg is elismert brand, hiszen az Árpád Pálinka Prémium Lepotica Szilva pálinkája elhozta a 2012-es, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny Év Páralata díját, valamint dupla aranyérmes lett a klagenfurti World-Spirits Award 2012 versenyén is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A biztosítók a piac szűkülésére számítanak

A piaci szereplők többsége a biztosítási piac szűkülésére, illetve stagnálásra számít az idén -… Tovább olvasom