Délmagyar logó

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 4°C | 12°C Még több cikk.

Békésen véget ért a goj motorosok rendezvénye

Békésen ért véget kedden délelőtt a Hungária körút és a Vajda Péter utca sarkán álló Népszava székház előtti goj motoros tüntetés és az ellenük békés piknikkel demonstrálók ellentüntetése.
Az ellentüntetésen több vezető politikus mellett részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki felesége és néhány civil ruhás kormányőr kíséretében a tömegből hallgatta az elhangzott beszédeket.

A Hugária körút és Vajda Péter utca sarkához reggel kilenc óra előtt, a Hősök teréről indult el a körülbelül két tucat tiltakozó "goj motoros". Mészáros Imre, a Goj Motoros Egyesület vezetője a rendezvény helyszínén újságírók előtt azt mondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem petíciót kívánnak átadni a Népszava főszerkesztőjének, hanem jelenlétükkel akarnak tiltakozni a szerintük a médiában igaztalanul megjelenő fasiszta vádak ellen. A tiltakozás apropója a lap munkatársa, Andrassew Iván egy cikke volt.

Mészáros Imre szerint azt szeretnék elérni, hogy levegyék róluk a fasiszta címkét, illetve hogy a média, amennyiben beszámol a tevékenységükről, akkor azt hitelesen és korrektül tegye - tájékoztatott a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A demonstrációra válaszul a Nagy Imre Társaság és a Népszava ellentüntetést, békés pikniket szervezett a lap székházának parkolójába. Néhány méterre a megjelent motorosoktól, kordonok mögött körülbelül 300 ember hallgatta a megszólalók - Görgey Géza református lelkész, Donáth László lelkész, országgyűlési képviselő - beszédeit. Az ellendemonstráción megjelent Gyurcsány Ferenc is a feleségével, néhány civil ruhás kormányőr kíséretében. Több vezető politikus, köztük Hiller István oktatási miniszter, Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, Gusztos Péter, az SZDSZ parlamenti frakcióvezető-helyettese, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes és Csécsey Béla, a VIII. kerület polgármestere is elment a rendezvényre.

A rendezvény békésen zárult, semmilyen incidens nem történt. A rendezvény ideje alatt lezárták a Vajda Péter utcát a Hungária körútnál, a zárást a demonstrációk után nem sokkal megszüntették.

Olvasóink írták

 • 8. ipiapacs 2008. április 29. 22:50
  „Magyaro-on,Budapesten, már demokrácia címén minden megengedett ? Különös, én azt kérem a demokráciától, hogy engem ,ne csendháborítsanak, ne akadályozzanak útelzárással, stb hagyjanak nyugodtan élni !
  Békét szeretnék,nem banzájdot, cirkuszt az utcán !”
 • 7. geysa 2008. április 29. 17:34
  „Helyesen Kolompár József!”
 • 6. bobo7 2008. április 29. 17:27
  „siriuslant ha nem izlik a tescos alma miért eszed? Ha meg nem te eszed miért fáj? Nem teccik a maónkia sóó miért nézed? Ha meg nem nézed miért fáj? Nem kell csöndben lapítani mert ugyanúgy joga van ezeknek motorozni mint másoknak nem! A gay motorosok miért nem állták el a rajt útját pölö annak biztos lett volna visszhangja.Jaa,hogy az ujságírók még nagyjából ugyanazt a súlycsoportot képviselik mint hondacicák? Ahogy sokakat ingerel ez az oldal, úgy sokakat ingerel a másik oldal.Legalább a döntés szabadságát ne vedd el az embertől hogy teccik vagy nem.... mármint ha tehetnéd, de hála Istennek nem!”
 • 5. péter g. 2008. április 29. 17:17
  „Minden tiszteletem a miniszterelnök úré és a Jobbik elnöke szerint nemes egyszerűséggel " paprikajancsi"-nak nevezett sólyomelnöké, de szeretném megkérdezni: Olaszliszkán, Gadnán, Tarnabodon stb. MIÉRT NEM DEMONSTRÁLTAK? Felhatalmazásunk nélkül ellenünk bátorítják és hergelik, a mi pénzünkön szaporítják a cigányokat!”
 • 4. siriusilant 2008. április 29. 16:17
  „Kérem szépen, ezek a fasiszta, antiszemita, rasszista magyarok hőbörögnek, hogy nyúzzuk őket, kihúzzuk alóluk a földet, a fejükre tojunk a hazájukban. Nem lesz ez így jó, emberek! Tessék csöndben lapítani, tapsolni, ha a Dakar rally tönkreteszi a milliárdokból helyrehozott természetvédelmi területet, örülni, hogy a Balatonunk is már idegen kézen van, harapni az ízetlen tescós almát és nézni, hogy a mónikában hogyan marakodnak fogatlan cigányasszonyok.
  De egyszer csak kinyílik az emberek szeme, "s miként hirdeti a BIblia, megméretik az embernek fia, s ki mint vetett, úgy arat."”
 • 3. Ghomby81 2008. április 29. 16:00
  „Hát mekkor gyagya vagy barátom”
 • 2. bobo6 2008. április 29. 14:51
  „Rosszul irta a kedves szerkestőÚr nem goj,hanem GAY :-D”
 • 1. bobo5 2008. április 29. 14:49
  „Ellentuntetesekre jarkalni bravo!gyurcsany ebben igazan hatekony.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Ágnes ma nem vállalná a tárca vezetését

Horváth Ágnes ma már sokkal jobban harcolna azért, hogy a biztosítási rendszer átalakításával… Tovább olvasom