Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Belbiztonsági minisztériumot tervez Orbán Viktor?

A Nemzetbiztonsági Hivatal megszüntetését tervezi a kormányra készülő Fidesz - értesült a Népszava.
A titkosszolgálattal kapcsolatos valamennyi fideszes lépés, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának bojkottálása, illetve a szervezet elleni lejáratási kísérletek e cél megvalósítása érdekében történtek - állítják a napilap forrásai.

Orbán Viktor belbiztonsági tárcát hozna létre kormányában, ahol a rendőrség és az elhárítás közös irányítás alatt működne.

A kiszivárgott elképzelések szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata (a fegyveres szervek belső elhárítása) megszűnne, illetve más néven fuzionálna. Ez lényegében olyan politikai rendőrség lenne, mely a terrorizmus, az extrémizmus ellen, a gazdaságbiztonság és az alkotmányvédelem érdekében, továbbá a kémelhárításban, illetve a biztonsági ellenőrzésekben kapna önálló, a jelenleginél szélesebb hatáskört. Mindezt egy, a rendőrség irányításával megbízott csúcstárca alá rendelve, mely esetleg a börtönügyet, vagyis a mai büntetés-végrehajtást, valamint a pénzügyőrség bűnügyi szakterületét is magához vonná a jelenlegi Igazságügyi és Rendészeti, illetve a Pénzügyminisztériumtól.

Egy a lapnak nyilatkozó, hamarosan nyugdíjba vonuló NBH-tiszt elmondta, meggyőződése, hogy a titkosszolgálat jelenlegi állapotáért a Fidesz is felelős. Mint fogalmazott, ebben az évben sok tapasztalt szakembernek "megüzenték", hogy a következő kormány alatt nem számítanak munkájukra, illetve hogy magát az NBH-t sem kívánják tovább működtetni jelenlegi formájában. Ennek tudható be, hogy igen sokan azt a lehetőséget választották, hogy kérelmezik szolgálati vagy öregségi nyugdíjazásukat - ismerteti a Népszava.

Olvasóink írták

 • 4. aranka2 2009. szeptember 04. 14:00
  „1. ami a rendőrségen és a nemzetbizt. hivatalban megy, azt nyugodtan meg lehet változtatni, attól csak nyerhetne az ország. Ha igaz az, hogy főtiszteknek akármilyen politikusi üzengetés jelent valamit, akkor tényleg menjenek a francba.”
 • 3. bo 2009. szeptember 03. 20:06
  „Vissza állítja az ÁVH-t és a Csendőrséget! Reszkess polgár, jön a király!:-(”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 03. 17:17
  „Mit tervezget előre Viktor? Még nem is biztos hogy ők nyerik a választásokat.A jobbikról sem szabad ám megfeledkezni!”
 • 1. unknown 2009. szeptember 03. 09:39
  „A "sok tapasztalt szakember" menjen szép csendben nyugdíjba. Teljesítményük az elmúlt húsz évben nullára értékelhető. Mesterségesen keverték a trutyit, hogy legyen látszatmunkájuk uraik és kenyéradójuk kívánságai kielégítésére.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elefántárverés a hajléktalanok javára

Közel száz, művészien megfestett elefántszoborra lehet licitálni a Homeless Elephant jótékonysági… Tovább olvasom