Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Belőttek egy baranyai roma család házába szerdán este

Old - Belőttek szerdán este egy roma család házába a Baranya megyei Oldon. Senki sem sérült meg, az öttagú családból ugyanis épp senki sem volt otthon. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.
A lövést valamikor este adhatta le valaki. Hogy pontosan mikor, és ki, még nem tudni. Az öttagú családból senki sem volt otthon, a nyomokat akkor vették észre, amikor hazaértek. A lövést a ház mögül, az erdős-mezős terület felől adták le. A lövedék először a ház udvarában lévő fa egyik ágát találta el, azt kettétörte, majd a hátsó szoba ablakán keresztül a szoba falába fúródott. Eközben átlyukasztotta a függönyt és a falon lévő szentképet is. A golyó a falból egy gyufásdoboz nagyságú törmeléket szakított ki, majd a fal előtti fotelba esett.

A ház lakói szerint szerencséjük volt, hogy nem voltak otthon. Ellenkező esetben ugyanis akár mellkason, vagy fejen is találhatta volna őket a lövedék. Gyakran tartózkodnak ebben a szobában, itt van egy csocsó asztal, szerda délelőtt is ezen játszottak. A rendőrség egyelőre kizárja a szándékosságot.

"Valószínű, hogy vétlen lövés volt, vagy célt tévesztett a lövedék. Az ügyben azonban büntetőeljárást indítottunk. Több tanút is kihallgatunk. Meg kell vizsgálni a lövedéket is, ebből kiderül, hogy milyen fegyverből származik. A látókörünkbe került egy vadász, őt is keressük" - mondta Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Részleteket később ígértek.

Olvasóink írták

 • 16. legal 2009. április 16. 11:00
  „Jogos a kritika, miért van megjelölve a belövést kapott család hovatartozása. Azt viszont konkrétabban is leírhatták volna - mint más hiradásokban hallottam -, hogy a területen ezidőben előre bejelentett vadászat volt, s megeshet, egy célt tévesztett lövedék okozott bajt.”
 • 15. Hmmm... 2009. április 16. 10:25
  „Az nem kepzelheto el, hogy az egyetlen , elso golyo /amelyik az agat szakitotta le/ palyat valtoztatott az akadaly utan es ugy repult be az ablakon? En ezt nagyon valoszinunek latom!”
 • 14. IVY 2009. április 16. 10:07
  „Talán csak nem a Tatárszentgyörgyön "látott" fekete terepjáró járt itt is....??!!!! :D”
 • 13. 751510 2009. április 16. 10:02
  „Az a cigány, aki annak vallja magát, ne legyen már az, hogy a tudósító, újságíró, bárki eldönti, hogy ők cigányok. Csak a bőrük színe alapján? Mi ez, ha nem előítélet!?”
 • 12. 751510 2009. április 16. 10:01
  „Honnan tudják, hogy cigányok lakják a házat? Megkérdezték? Nem hinném... Rájuk néztek, és megállapították, hogy cigányok? Ilyet nem illik...”
 • 11. flexsnake 2009. április 16. 09:57
  „HA valaki egy vadászbalesetet csak etnikai alapon tud vizsgálni komoly pszichiátriai próblémái vannak. Gondolom nem véletlen hogy egy vadászt keresnek az erdőből. Miért kell megírni hogy roma család háza? A népességösszeíráskor annak vallották magukat? Szerepelnek egy olyan nyilvántartásban ami a kisebbségek tagjait sorolja fel? Ha igen akkor miért létezik ilyen, ha nem létezik akkor az ügyben milyen jelentősége van annak hogy roma? Szerintem semmilyen.”
 • 10. flexsnake 2009. április 16. 09:57
  „HA valaki egy vadászbalesetet csak etnikai alapon tud vizsgálni komoly pszichiátriai próblémái vannak. Gondolom nem véletlen hogy egy vadászt keresnek az erdőből. Miért kell megírni hogy roma család háza? A népességösszeíráskor annak vallották magukat? Szerepelnek egy olyan nyilvántartásban ami a kisebbségek tagjait sorolja fel? Ha igen akkor miért létezik ilyen, ha nem létezik akkor az ügyben milyen jelentősége van annak hogy roma? Szerintem semmilyen.”
 • 9. achilleus 2009. április 16. 09:55
  „Ez a cikk nem felel meg a ma hatályos jogszabályoknak. Milyen alapon van megjelölve az "áldozatok" etnikai identitása, miközben semmi bizonyíték nincs arra, hogy a bűncselekmény ezen identitás miatt történt?”
 • 8. Hmmm... 2009. április 16. 08:58
  „Ha valoban valakit le akartak volna loni, akkor megvarjak a lampoafenyt, hogy a celpontot lassak. Ha ejszakai figyelovel voltak, akkor lattak, hogy senki sincs otthon. Miutan veletlen lehetett, abszolut nem latom jelentoseget a roma megkulomboztetesnek.”
 • 7. bespin 2009. április 16. 08:45
  „Úristen, mi történik Baranyában! Mindjárt "rívok", már megint. Ilyen-olyan oka volt a lövésnek, az biztos.”
 • 6. KamuNeni 2009. április 16. 08:33
  „miert nem voltak otthon?? Nem lett volna hiaba”
 • 5. TAZ 2009. április 16. 08:28
  „Most miért van kiírva, hogy roma család, ha egy bcs. elkövetőiről van szó akkor miért nincs!? Amikor egy rablás, stb... elkövetőiről ír az újság, már nem jeleníti meg az etnikai hovatartozást, ha a romák a sértettek és nem az elkövetők, mindjárt fontossá válik beleírni a cikkbe!”
 • 4. 620829 2009. április 16. 08:04
  „A bodza megmunkálása előtt gyakorolni kell, mert lehet, hogy így könnyebb a szüret.
  Ha nekem valaki bemeséli , hogy egy faluba , ahol az emberek kétharmada???????????????????????????????????------az egy harmad léte vagy nem léte azért számomra kérdéses----------------????????????????????????-------bemegy valaki és faji alapon lövöldözik...no az az igazi mese........de a tisztelt média már erről harsog!
  KOMOLYTALAN!”
 • 3. cyt 2009. április 16. 08:00
  „Hír: "...Belőttek szerdán este egy roma család házába a Baranya megyei Oldon. Senki sem sérült meg, az öttagú családból ugyanis épp senki sem volt otthon. ..." ..., talán éppen azért, mert ők is oda voltak vadászaton.”
 • 2. catroot 2009. április 16. 07:42
  „Hát a megfáradt emberek a munka utáni feszültséget valahogy le kell, hogy vezessék...”
 • 1. Tapmancs 2009. április 16. 07:35
  „csocsóasztal, b+...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kéretlen reklámanyagok a szemétdíjat is növelik

Évi 17 kilogramm reklámszemét jut minden emberre Magyarországon. Többen felvetették, hogy a… Tovább olvasom