Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Belső vizsgálatot kezdene Erzsébetváros önkormányzata

Belső vizsgálatot kezdeményez a VII. kerületi önkormányzat az ottani ingatlanok elidegenítésének ügyében. Az erről szóló előterjesztést hétfőn rendkívüli ülésen tárgyalja az erzsébetvárosi képviselő-testület.
Hunvald György polgármester indoklása szerint azért van szükség a vizsgálatra, hogy kiderítsék: a Központi Nyomozó Főügyészség által vizsgált ingatlanok eladása megfelelt-e az irányadó jogszabályoknak.

A Nemzeti nyomozó Iroda (NNI) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást több erzsébetvárosi ingatlan ügyében. Az ezek elidegenítésével kapcsolatos iratok másolatait a nyomozó hatóság bekérte, majd később a Központi Nyomozó Főügyészség vette át az ügyet, ahol különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt folyik a nyomozás.

A kerület polgármestere is vizsgálatot kezdeményez az ingatlaneladásokkal kapcsolatban. Ezzel azt akarja kideríteni, hogy a döntéshozatalkor megfeleltek-e az irányadó jogszabályoknak, illetve felül kell-e vizsgálni a vonatkozó helyi rendeleteket. Az előterjesztésről hétfőn dönt a képviselő-testület, a határozat elfogadásához egyszerű többség szükséges - derül ki az előterjesztésből, amelyben konkrétan megjelölték azokat a házakat, amelyek elidegenítése ügyében az NNI nyomozást indított.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csalók összesen körülbelül 800 millió forint kárt okoztak az önkormányzatnak. Több háznál nem jött létre az üzlet - ezek az ügyek még 1,6 milliárd forintnyi kárt okoztak volna a kerületnek. A főügyészség 2008. október 28-a óta összesen 9 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük 5 stróman és az ügyben érintett vállalkozó szabadlábon védekezik. A kerületi gazdasági valamint a pénzügyi bizottság elnöke és az értékbecslő viszont előzetes letartóztatásban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görögország - óvatosságra int a Külügyminisztérium

Továbbra is legyenek körültekintőek, és kerüljék a nagyobb csoportosulásokat, tömegrendezvényeket, a… Tovább olvasom