Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Bélyegen szerepel a fertői kultúrtáj

Folytatás az 1. oldalról.

– Nemzetközi szinten százmillió bélyeggyűjtőt tartanak nyilván, az ő szerepük sem lebecsülendő a hazai világörökségek népszerűsítésében – fogalmazott Gulyás Ernő postaigazgató az érintett települések polgármesterei, a Fertő-táj magyar egyesülete, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és a Műemlékek Állami Gondnoksága vezetői, illetve az osztrák oldal képviselője előtt.
– Tiszteletet érdemel a Magyar Posta, hogy bélyeget bocsátott ki a világörökségi listára 2001-ben felvett Fertő tóról és környékéről – kezdte észrevételét dr. Kárpáti László, a Fertő–Hanság Nemzeti Park igazgatója. – Ugyanakkor a „Fertő/Neusiedlersee Kultúrtáj” bélyegen pusztán Fertőrákos nevezetességei szerepelnek, maga a lényeg pedig, a Fertő tó, sajnos igen csekély hangsúlyt kap a képen. Tisztában vagyunk azzal, hogy minden természeti érték és kulturális jellegzetesség nem férhet el egy bélyegen, ám a tó mindenképpen nagyobb teret érdemelt volna. Épp ezért reméljük, a most forgalomba került bélyeg egy sorozat részét képezi, s megörökítik majd a kultúrtáj egyéb nevezetességeit is.
– A Magyar Posta Nyugat-magyarországi Igazgatósága tervezi, hogy a kultúrtájak széles körű bemutatása céljából javaslatot tegyen további bélyegek megjelentetésére is – válaszolta a felvetésre Gulyás Ernő igazgató. – Ehhez várjuk az érintettek ötleteit, indítványait, meglátásait.

1840-ben az első bélyeg

A világon elsőként Angliában jelentettek meg bélyeget 1840-ben. Az egy pennys bélyeget Viktória királynő arcképe ékesítette. Hazánkban 1871-ben adtak ki először postabélyeget, Ferenc József arcképével.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívet formált a franciasalátából

Zsűrink Kóródiné Horváth Borbála puttonyos káposztáját választotta a második negyedév legjobb… Tovább olvasom