Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Bemutatkoztak

a Cinege diákjai

Ifjú balerinák, néptáncosok, kis festők és grafikusok, lelkes színjátszók, népzenészek. Tehetséges gyerekek. Ami közös bennük, az a munkájukban és produkciójukban megmutatkozó teremtő erő. Ja, és mindannyian „cinegések”. A héten zajló művészeti napok során mutatták meg egymásnak és a világnak, mit tanultak idén.
Sopronon kívül nagylózsi, nagycenki és lövői tanítványai is vannak a Cinege Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, az iskolába mintegy négyszáz diák jár. Idén rendezték meg harmadik alkalommal azt az egy hétig tartó programsorozatot, amely lehetőséget teremt a bemutatkozásra. A gyerekek alkotásaikkal és előadásaikkal teremtettek, azaz létrehoztak valamilyen értéket. A héten egymásnak és szüleiknek is megmutatták, miben és mennyit fejlődtek a tanév során.
A keddi megnyitón Szűcs Orsolya grafika tanszakos növendékeinek munkáiból nyílt kiállítás a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. A rendezvénnyel az iskola a leendő növendékek szüleinek is szerette volna megmutatni az itt folyó képzés magas színvonalát. Ezt valószínűleg sikerült elérni, hiszen a mostani művészeti napokat az eddigiekhez képest nagyobb érdeklődés kísérte. A gyerekek előadásain kívül sokakat vonzott Erdély egyetlen profi magyar táncegyüttesének, a Maros Művészegyüttesnek a műsora, ahogy szépszámú közönséget várnak a hét eseményeit lezáró rábaközi táncversenyre is, amire ma délelőtt tíz órakor kerül sor a Cinege Petőfi téri épületében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom