Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Bemutatták az LMP új országos választmányát

Bemutatták vasárnap az LMP előző napon megválasztott, 13 tagú új választmányát.
Az LMP országos választmányának tagjai Berze Márton budapesti régióküldött, Dorosz Dávid választmányi titkár, Falusi Norbert önkormányzati ügyvivő, Hankó János észak-magyarországi régióküldött, Karácsony Gergely stratégiai és közpolitikai ügyvivő, Ladányi Attila dél-dunántúli régióküldött, Pető Ernő alföldi régióküldött, Priksz Gábor országos szervező, Schiffer András frakcióvezető, Szabó Zsolt észak-dunántúli régióküldött, Szél Bernadett szóvivő, Turcsán Szabolcs Pest megyei és brüsszeli régióküldött, valamint Vágó Gábor szóvivő.

A kétnapos budapesti kongresszus döntése alapján a testületbe hat regionális küldött, hat, funkciókra választott tag, valamint a párt frakcióvezetője került be.

Schiffer András frakcióvezető a sajtótájékoztatón elmondta, hogy ez volt a párt történetének negyedik tisztújítása.

Vágó Gábor azt mondta, hogy az új struktúra a demokratikusabb és hatékonyabb működést segíti majd elő. Úgy fogalmazott, hogy a regionális delegáltak a párt alsó és középszintjeivel folyamatosan tudják majd tartani a kapcsolatot. Hozzátette, hogy a hatékonyságot segítik a szakterületekre választott tagok, mert így világos lesz, hogy melyik területért ki felel.

A jelöltek bemutatása közben befutott közéjük egy kutya is. Karácsony Gergely később erre csak annyit mondott, hogy ez az LMP rendezvényein megszokott és mindennapos.

A sajtótájékoztató végén más témában feltett kérdésre válaszolva Schiffer András azt mondta, az LMP rögzítette, melyek a demokratikus alkotmányozás feltételei, és továbbra is csak akkor vesznek részt a folyamatban, ha ezek teljesülnek. Hozzátette, úgy látja, hogy a Fidesz két - a megerősítő népszavazás és az Alkotmánybíróság jogköreinek helyreállítása - kérdésben "nem elzárkózó".

Szavai szerint a Fidesz az LMP harmadik kérésének elfogadására nem mutat hajlandóságot, arra, hogy "ne öt hét alatt alkotmányozzunk". Meglátása szerint a kormánypártok ugyanis az "alkotmányozási folyamatot a megszorító csomag előtt fügefalevélként kívánják használni".

Olvasóink írták

 • 4. történész 2011. március 06. 18:52
  „felesleges a Fidesz tett annyi jót már,hogy jön a jobbik az igazságtevő mindenkit elszámoltató.”
 • 3. achilleus 2011. március 06. 18:16
  „Az SZDSZ végnapjai: 2010. június 26. 20:05 - Az ügyvivői testület tagjai: Szabadai Viktor (Budapest XIII. kerület), Tarján András (Budapest XIII. kerület), Szigethy István (Zala megye), Varga Győző (Komárom-Esztergom megye) és Lövei Csaba (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye). Szigethy István közölte: az ügyvivői testület tagjai egyenrangúak, jelenleg kollektíven működnek. Varga Győző szerint a testület összetétele jól illusztrálja, hogy az SZDSZ "magyarországi párt", amelyben a főváros és a vidék egyaránt képviselteti magát.

  Az LMP láthatóan hasonló "ügyvivői" rugóra jár. "Vágó Gábor azt mondta, hogy az új struktúra a demokratikusabb és hatékonyabb működést segíti majd elő. Úgy fogalmazott, hogy a regionális delegáltak a párt alsó és középszintjeivel folyamatosan tudják majd tartani a kapcsolatot." (Igaz az LMP még tud szakértőügyvivőket, no meg elnököt választani, az szdsz-nek tavaly - parlamenti mócsing híján - már erre sem futotta. Igaz előtte izgalmasan zajlott egy-két simlisen demokratikus elnökválasztás.)”
 • 2. dodó 2011. március 06. 17:59
  „Biztos, hogy nálunk kell bemutatni őket?”
 • 1. varadipal 2011. március 06. 16:12
  „Egyúttal nevén nevezték az egész tagságát is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar

A Hősök terén 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőr ünnepélyes eskütételét tartották vasárnap. Tovább olvasom