Délmagyar logó

2017. 05. 22. hétfő - Júlia, Rita 15°C | 26°C Még több cikk.

Benkőékkel készül a vak fiú CD-je

Hétfőn a tízéves vak kisfiú, Szabó Andris a budapesti Mediagenerál Stúdióban megtartotta első hangpróbáját.

Hétfőn a tízéves Szabó Andris a budapesti Mediagenerál Stúdióban megtartotta első hangpróbáját. Benkő László zeneszerző, producer szerint a vak fiú megfelelő zenei képzés mellett szép énekesi pálya előtt állhat.
A bősárkányi Szabó András Máté Péter dalaival először a csornai Ki mit tud? közönségét  hódította meg, legutóbb pedig a győri médiabálon csalt könnyeket sokak szemébe. A Kisalföld támogatásával tegnap a fővárosban járt, ahol Benkő László zeneszerző, a Mediagenerál Stúdió producere segítségével túlesett élete első hangpróbáján. A tízéves vak fiú elsőre három Máté Péter-sláger énekelt föl.

A tehetségre vigyázni kell

A meghallgatás után az Omega billentyűse és Kaposvölgyi József, a stúdió zenei rendezője egybehangzóan úgy nyilatkoztak: „Andris komoly tehetség". Benkő László elmondta: hiba lenne azonban a fiú énektudását a pillanatnyi szenzáció kedvéért elherdálni. Sajnos ma általános jelenség, hogy a producerek „ismert személyiségeket" gyártanak, hogy aztán a könnyen jött siker után ugyanolyan könnyen el is engedjék a kezüket. Ha felkészületlenek, nehezen tudják elviselni a törvényszerű hullámvölgyeket.

Tanulni, gyakorolni kell

Mivel Máté Péter dalai zeneileg a legnehezebbek közé tartoznak, Andrisnak is szilárd elméleti alapokra és kitartó tanulásra, gyakorlásra  van szüksége. Képességei alapján később a konzervatóriumi tanulmányokra is alkalmas lehet. Hozzátette: az első meghallgatást újabbak követik, s közben zenetanári segítséggel összeáll az a hanganyag is, ami a legjobban megfelel a vak fiú képességeinek, személyiségének. Úgy vélte, Andris első hanglemezének elkészítése mintegy fél évet vesz igénybe.

Benkő véleményét Jankai Béla stúdióvezető és Kaposvölgyi József is megerősítette. A Golyó becenévre hallgató hangmérnöknek még arra is volt ideje, hogy ismerkedésképpen nekilássanak Andrissal az első közös szerzeményük megkomponálásának.

Élmények, emlékek

A fiú az első találkozáskor szinte alig tudott betelni a stúdióbeli sok csoda első élményével. Kezével „végignézte" a keverőpultokat, számítógépeket, mikrofonokat, hangszereket. Úgy fogalmazott: nagyszerű élmény marad számára, hogy először énekelhetett igazi stúdióban, találkozhatott és beszélgethetett Benkő Lacival, sőt, Golyó bácsival még nekiláttak szintetizátoron a zeneszerzésnek is.

Hogy megvalósulhasson Andris álma, elkészülhessen első hanglemeze, a Kisalföld vállalta, hogy segít megfelelő zenetanárt találni a kisfiúnak.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában

Több ezer rabszolgát szabadítottak ki tavaly Brazíliában. Bár az ország törvényei 1889 óta tiltják a… Tovább olvasom