Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Benzintender: ismét ülésezik a rendészeti bizottság

Ismét rendkívüli ülést tart a kormányzati benzintender ügyében az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága ma; az MSZP-frakció képviselői jelezték: nem vesznek részt az ülésen.
A bizottság pénteken is ülést tartott volna ebben a témában, de a szocialista képviselők távolléte miatt határozatképtelen volt a testület.

Lázár János, a bizottság fideszes elnöke már akkor jelezte, hogy ismét összehívja a testület rendkívüli ülését.

Az Országgyűlés honlapján olvasható napirendi javaslat szerint az ülésre ismét meghívták Molnár Csaba kancelláriaminisztert és Forgács Imre igazságügyi és rendészeti minisztert.

A napirend szerint a testület tájékoztatót hallgat meg a kormányzati szervek egységes tankolási tenderének kiírásáról és eredményéről, valamint a rendvédelmi szervek és a nemzetbiztonsági szolgálatokat érintően ebben a körben hozott kormánydöntésekről.

A kormány döntései miatt a rendvédelmi szerveknél kialakult "bizonytalan helyzetet" is vizsgálná a rendészeti bizottság.

Az MSZP-s politikusok ismételt távolmaradásukat azzal indokolják: az üzemanyag-beszerzéssel kapcsolatos pályázatot a kormány jogszerűen írta ki és bírálta el, és kellő gondossággal járt el a nemzetbiztonsági kockázattal összefüggésben.

A múlt pénteki ülés összehívását a Fidesz azért kezdeményezte, hogy kiderüljön, a magyar kormány miért volt részrehajló a közbeszerzési kiírásánál, miért kedvezett az osztrák államnak és az OMV-nek, milyen háttéralkuk köttettek és milyen speciális ajánlatokat tett a cég.

Szollár Domokos kormányszóvivő december 30-án tudatta az MTI-vel, hogy az OMV nyerte a kormányzati szervek egységes tankolására kiírt tendert, mivel az osztrák olajipari társaság minden üzemanyag-kategóriában 2-3 forinttal nagyobb kedvezményt ajánlott a Molnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A főrektor eltörölné a kétszintű érettségit

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke eltörölné a kétszintű érettségit. Szabó Gábor a Magyar… Tovább olvasom