Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Berényi János: a Malév utasok nyugodtak lehetnek

Az Európai Bizottság tiltott állami támogatás miatt 70-100 milliárd forint visszafizetésére kötelezi a légitársaságot.
Nyugodtak lehetnek az utasok, a Malév repül és repülni fog a jövőben is - jelentette ki Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke szerdán az m1 Ma Reggel című műsorban.

Az Európai Bizottság tiltott állami támogatás miatt 70-100 milliárd forint visszafizetésére kötelezi a légitársaságot, amit önerőből a Malév nem tud kifizetni - fejtette ki az elnök. Elmondta, vannak fórumok ahol fellebbezni lehet az elmarasztalás miatt, s még felfüggesztést is lehet kérni. A kormány a legmagasabb szinten foglalkozik az üggyel - mondta. A lehetséges befektetőkkel kezdett tárgyalásokról annyit mondott a Malév elnöke, hogy a döntést a tulajdonos hozza meg és az új miniszter asszonnyal "interaktív" kapcsolatban van.

A riporter kérdéseire Berényi János többször megismételte: "azért vagyok itt, hogy megnyugtassam az utasokat, a Malév repül és repülni fog". A Malév vezetése attól tart - fűzte hozzá magyarázatként, hogy az utasok átpártolnak más légitársasághoz. A Malév napi működését nem befolyásolja az uniós döntés.

Az elnök beszámolt arról, hogy a téli menetrendben - a korábbi évekkel ellentétben - fellendülés tapasztalható. Hozzátette: a bevételeket hétmilliárd forinttal túlteljesítette a légitársaság. A kerozinárak emelkedése ellenére jók az eredmények és ezt kár lenne letörni. Arra a kérdésre, hogy akkor miért volt szükség ötmilliárd forint friss tulajdonosi kölcsönre, Berényi János azt mondta, hogy a múlt örökségét nem lehet egyik napról a másikra leépíteni. A Malév tartozik a Vnyesekonombanknak, s a szállítóknak is.

A Malév elnöke a Népszava szerdai számában nyilatkozott arról, hogy most készül a Malév vezetése négy évvel meghosszabbítani az amerikai ILFC-vel a repülőgépeik lejáró lízingszerződését, s az erről folytatott tárgyalások már "a célegyenesben vannak". Berényi János szavai szerint - olvasható a Népszavában - az amerikaiak hajlandónak mutatkoznak a szerződés módosítására. Az elnök a piacon ma elérhető árakhoz képest kedvezőnek nevezte a lehetséges új szerződés feltételeit.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2012. január 11. 11:31
    „Itt is meg kell hosszabbitani a lizingszerződést mint a Grippeneknél? Szép összeg lehet. Nyugodtak lehetnek? Igen mert ön tudja mi megfizetjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távhő: elpárolgott az átállási díj

Számítások szerint a 640 ezer távfűtéses háztartás támogatásához évente 45 milliárd forintot kell… Tovább olvasom