Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Béri Balogh-ösztöndíjat alapított a tárca

A Honvédelmi Minisztérium (HM) Béri Balogh Ádám Középiskolai Honvéd Ösztöndíjat alapított, amelynek havi összege 12 ezer forint – jelentette be tegnap Győrben Bocskai István. A tárca szóvivője elmondta: erre a 2006/2007-es tanévben azok pályázhatnak, akik a megszűnő Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégiumba jelentkeztek február 15-ig. A pénz szabadon felhasználható lesz. Az érintettek levélben kapnak értesítést a részletekről. Később a lehetőséget mindazok számára elérhetővé teszik, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt. A minisztérium által kiválasztott testület minden esztendőben harminc nyertest hirdet, így a költségek a 2009/2010-es tanévben mintegy 15 millió forintra rúgnak majd. A szóvivő hozzátette: az ösztöndíj gyakorlatilag mindazt nyújtja, mint eddig az iskola, amelynek fenntartása évi 380 millió forintba kerül.

Újságírói kérdésre, miszerint ezek szerint nem élnek Szakács Imre megyei közgyűlési elnök ajánlatával, amely az intézmény átvételéről szólt, Bocskai István azt válaszolta: az ösztöndíj a minisztérium közalapítványán keresztül működik, s az önkormányzatok – így a megyei is – támogatást nyújthatnak. Balogh József győri polgármester megjegyezte: nem kell minden választási blöfföt elhinni. Szerinte az iskola működtetése az állami normatíván felül legalább évi negyedmilliárd forintba kerülne a megyei önkormányzatnak, másrészt a HM-nek más feladataihoz szüksége van az ingatlanra.
Szakács Imre egyébként a héten Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek írt levelében újra megerősítette: átveszik a győri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola és Kollégium fenntartói feladatait, ha a tárca az iskola működtetéséhez szükséges ingatlant is átadja az önkormányzatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás előtt a labdarúgók

Mandátumának lejárta előtti utolsó ülését tartotta a megyei labdarúgó-szövetség elnöksége, amelyen… Tovább olvasom