Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Bérkompenzáció miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál

Demonstrációt tart pénteken a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a Metro Kereskedelmi Kft. budaörsi áruházánál a bérkompenzáció elmaradása miatt.

Buday Pálné, a KASZ alelnöke az MTI érdeklődésére elmondta: reggel 6-tól este 8-ig tiltakoznak.

A húsz autóval történő demonstrációhoz a Metro dolgozók mellett bárki csatlakozhat - fűzte hozzá.

Az alelnök elmondta, hogy délelőtt 10 órakor átvette petíciójukat a cég képviselője. Hozzátette: ragaszkodnak ahhoz, hogy az idén egy munkavállalójuknak sem lehet kevesebb a nettó keresete, mint 2011-ben.

Bérkompenzáció miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál. Fotó:MTI/Soós Lajos (galéria)

Buday Pálné kifejtette: a 2012-es bérfejlesztésről szóló tárgyalások hónapok óta eredménytelenek, nem született egyezség a szakszervezet és a vállalat vezetősége között. Ezenkívül a cég német vezetése nem a szakszervezettel kíván megállapodni, hanem az üzemi tanáccsal kötött egyezségre hivatkozik.

Ismertette: a szakszervezet azt kérte, hogy az elvárt, de eddig elmaradt béremelésért "cserébe" a munkavállalók januártól visszamenőleg kapjanak vásárlási kedvezményt helyi utalvány formájában, ám a cég ezt az ajánlatukat elutasította, és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a dolgozók csak áprilistól kapják meg ezt a vásárlási kedvezményt.

Bérkompenzáció miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál. Fotó:MTI/Soós Lajos (galéria)

A Metrónál az MTI-nek elmondták: átvették a petíciót, amelyet áttanulmányoznak, és reagálni fognak rá. A cég közölte azt is, hogy a demonstráció támogatottságát jól jelzi, hogy a résztvevők között csak néhány metrós munkavállaló van.

A Metro megerősítette szerdai közlését, miszerint nagyon sajnálják, hogy még nem sikerült megállapodni a szakszervezet képviselőivel, holott a vállalat üzemi tanácsával, amely a teljes állomány 90 százalékát képviseli, ez már több hete megtörtént.

A cég hangsúlyozza, hogy április elsejétől a szakszervezettel való megállapodás hiánya ellenére is bevezette az üzemi tanács által elfogadott verziót, azaz 5.000 forintos vásárlási utalványokat kapnak a dolgozók. Ez körülbelül nettó 5 százalékos fizetésemelésnek minősül.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. április 06. 14:50
  „,,Bérkompenzáció miatt tüntetnek a Metro budaörsi áruházánál"
  Mintha egy kicsit a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) félre vezetné a tüntetésre, demonstrációra felszólítottakat.Hiszen a bérkompenzációt nem a cégek ajánlották fel dolgozóiknak. Tudtommal a dolgozóknak más ígérte meg. Mintha ez a 16%-os egykulcsos adó bevezetésekor nem a munkaadók ígérték volna meg? Sőt talán nem ők mondták azt sem, hogy senki nem jár rosszul az egykulcsos adó bevezetésével. Lehet, hogy máshol kellene demonstrálni? Evvel nem akarom védeni a Metro budaörsi áruházát!
  ,,A kormány a bérkompenzációs rendszer átalakítására készül - derül ki egy birtokunkba jutott kormányelőterjesztésből."
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!!!
  OFF.”
 • 1. Qllancs 2012. április 06. 13:37
  „Dolgoztam sajnos ennél a cégnél ! Ennét szemetebb cég nem nagyon van! / de van !/ Minden multi sajnos ILYEN SZEMÉT !
  Minbér --napi 10-12 óráért, nem veszik emberszámban a dolgozót ! Rabszolgatarás !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családirtások Magyarországon 2007 óta

Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása a Magyarországon az elmúlt öt évben családon belül elkövetett emberölésekről. Tovább olvasom