Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Berlinben is megjelent a madárinfluenza

Berlinben is találtak a madárinfluenza H5N1 vírusaltípusával fertőzött vadmadarat, egy egerészölyvet. A tartományi jogokat élvező fővárossal hétre nőtt a madárinfluenzával sújtott német tartományok száma.
Az elhullott egerészölyvre Berlin egyik külső kerületében, Marzahn-Hellersdorfban bukkantak rá, a tetemet beküldték a szövetségi állategészségügyi intézetbe (Friedrich Loeffler Intézet), ahol még egyszer vizsgálatnak vetik alá. Valószínűleg Marzahn-Hellersdorfban is kialakítanak védőövezetet a fellelés helye körüli három kilométer sugarú körben, tíz kilométer sugarú körben pedig megfigyelési övezetet.

A városi önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy ember nincs fertőzésveszélynek kitéve. Az elmúlt napokban Németországban nem jelentettek H5N1-esetet. Berlinen kívül Mecklenburg-Elő-Pomeránia, Schleswig-Holstein, Alsó-Szászország, Baden-Württemberg, Bajorország és Brandenburg érintett kisebb-nagyobb mértékben. Mecklenburg-Elő-Pomerániát leszámítva másutt csak szórványosan bukkantak H5N1 miatt elhullott állatra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ibolya alulról

Történt pedig, hogy néhány napja Oláh Ibolya volt a közszolgálati tévé reggeli napkelésének… Tovább olvasom