Délmagyar logó

2018. 06. 17. vasárnap - Laura, Alida 17°C | 28°C Még több cikk.

Bérmegállapodás a MÁV-nál

A MÁV Zrt. és öt szakszervezet aláírta a 2011. évi bérmegállapodást - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.
A bérmegállapodás szerint a MÁV Zrt. a nettó keresetek nominális szintjének változatlanságát biztosítja az alacsony és a közepes kereseti kategóriában, ennek érdekében a havi 293.400 forint alatti jövedelemmel rendelkező munkavállalók alapbéremelést kapnak.

A bérmegállapodást a Vasutasok Szakszervezete, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége aláírta. A VDSZSZ Szolidaritás kijelentette, hogy a bérmegállapodást nem írja alá, de nem is fogja azt támadni.

A MÁV Zrt. közleménye szerint hat szakszervezettel megállapodtak a határozatlan időtartamra szóló kollektív szerződésének módosításáról. Ennek alapján a választható béren kívüli juttatások éves bruttó keretösszege 2011-ben 350.000 forint lesz személyenként. (Korábbi tájékoztatás alapján a keretösszeg 2010-ben 338 ezer forint volt.)

"A 2011. évre a munkavállalók foglalkoztatásához tartozó főbb eljárásrendekről" szóló megállapodást is valamennyi érdekképviselet aláírta, ennek eredményeként 2011-ben is lehetőség nyílik indokolt esetben a munkavállalók korengedményes nyugdíjázására és a MÁV-ÉVEK programban való részvételre - közölte a MÁV Zrt.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2011. január 21. 11:09
  „A korábbi Orbán-kormány is meg tudott állapodni a vasutasokkal, nem is akármilyen áron:
  http://www.origo.hu/itthon/20020301visszamenoleges.html
  Jellemző egyébként a szakszervvezeti vezetők hozzáállása, aztán pedig jó nagyokat szívtak Kóka-Gyurcsány alatt. Van amelyik tanult, van amelyik ugyanolyan beszűkült tudatállapotű maradt. Remélhetőleg most nem csak és kizárólag a közelgő választásokra kenik a megállapodás megszületését, mint tették azt 2002-ben, legalább az általuk képviselt dolgozók érdekeit igyekeznek a saját és szocipárt érdekeik elé helyezni, szemben 2002-vel, amikor még nagy volt a sötétség.”
 • 4. dmonlájn 2011. január 20. 15:08
  „kedves dmonlájn, miért nem teszik ki főoldalra?????????????????”
 • 3. zoolii 2011. január 20. 12:52
  „Ez volt a tarifája a vasutas sztrájkoknak...”
 • 2. dmonlájn 2011. január 19. 21:13
  „ja és persze korengedményes nyugdíj és ingyen utazás! hányás”
 • 1. dmonlájn 2011. január 19. 21:07
  „pofátlanság netovábbja! miközben mint undorító, túlzsúfolt vasúti kocsikban kell utazni,a kalauzok majdhogynem megölik a nézésükkel az utasokat, mert hogy csak nehezítik a "munkájukat", arról nem is beszélve hogy rohadt drága a jegy! de persze 300.000 Ft-os fizetést az szebrebbenés nélkül kikövetelik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedvezően fogadták az EP-ben magyar EU-elnökségi programot

Orbán megerősítette azt az ígéretét, hogy meg fogják változtatni a médiatörvényt, ha az Európai Bizottság elemzése hiányosságokat tár fel abban. Tovább olvasom