Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Beruházás az egészségbe

Az egészségesebb ember jobban és többet tud teljesíteni, mint az, aki nincs jó (fizikai, mentális) állapotban – olvasható a Tegyünk Egészségünk Színvonaláért (TESZ) Alapítvány legfrissebb közleményében.
A munkabalesetek és foglalkozási betegségek költségeinél általában csak a munkáltató által közvetlenül fizetendő terheket veszik figyelembe, ami akár havi több százezer forintra is rúghat munkavállalónként. A munkaképesség-csökkenés költségeit is beszámítva azonban már kétszer ekkora veszteség mutatkozik.
A munkavállalók egészsége a táppénzes napok révén is jelentősen hat egy adott vállalat teljesítményére, ha a betegállományban lévő munkavállaló teammunkában dolgozik, hiányzása már munkatársai hatékonyságát is csökkenti. Minél specializáltabb terméket állít elő egy vállalat, minél összetettebb a termelési rendszere, várhatóan annál nagyobb veszteséget kénytelen elkönyvelni munkavállalója betegsége miatt.
A témában végzett vizsgálatok negyedében bizonyítható, hogy a munkáltató által finanszírozott egészségmegőrzés érzékelhetően pozitív hatással van a munkavállalóra. Ügyelni kell azonban az egészségi állapot és a munka, munkahely közötti kapcsolatra is. A legtöbb kutatás a túlzott stressz negatív hatását emeli ki. Mind a munkahelyi hiányzás, mind a munkaerő-elvándorlás hátterében felfedezhető motívum a stressz, a munkahelyi balesetek jelentős hányada is erre vezethető vissza.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bekerekező kerek erdő

„ Hej, óvoda, óvoda, de fényes az ablaka, de tágas az ajtaja, de szép tiszta minden terme,… Tovább olvasom