Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Beruházási csoport alakult a városházán

Az önkormányzatok tevékenységében döntő fontosságúak a beruházások, ezért Sopronban Kerekes Attila főmérnök vezetésével beruházási csoport alakult.
Külön szervezeti egységként beruházási csoport alakult a városházán. A csoport az előző városvezetéstől „örökölt” és az új beruházásokat is kezeli majd.
– Az önkormányzatok tevékenységén belül nagy hangsúly helyeződik a beruházásokra, hiszen ezek között többnyire fejlesztő, életminőséget javító munkálatokat értünk – mondta el a Kisalföldnek Havas András alpolgármester.
– Mivel ezen teendők megkülönböztetett figyelmet igényelnek, átszervezéssel egy úgynevezett beruházási csoportot hoztunk létre a városházán – tette hozzá. Ennek célja, hogy átfogóan kezelje az egyes ügyeket a tervezéstől a kivitelezésig.
Havas András azt is elmondta, jelentős szervezeti átalakítás van készülőben, mely a városháza különböző irodáit érinti. A mostani csoport már a jövőbeni koncepcióba is illeszkedik. – Tekintve, hogy Kerekes Attila főmérnök eddig is a városi beruházások szakértőjeként tevékenykedett és jól ismeri ezen területet, célszerű volt őt felhatalmazni a csoport irányításával.
– Az ISPA, az ISPA-plusz, a Deák tér rekonstrukciója, a Széchenyi-gimnázium felújítása, különböző útépítések és -felújítások és egyéb beruházások képezik a tevékenységünk alapját – tette hozzá Kerekes Attila. – A csoportban öt mérnök, dr. Süvegné Hollósy Zsuzsa, Rétfalvi Balázs, Vargáné Korompay Dóra, Smiliár Tamás és Németh Béla tevékenykedik.
Feladatunk széles körű,

a közbeszerzési kiírás,

a pályázatok kezelése és

a lebonyolítás is beletartozik.
Tehát az igény felmerülésétől egészen a használatbavételi engedélyek beszerzéséig végigkísérjük egy-egy projekt útját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második alkalommal indul a Budapest–Bamako-rali

Második alkalommal rendezik meg a Budapest–Bamako-ralit. A „fapados Dakarnak” is… Tovább olvasom