Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Besokallt az AB és az OVB a humoros népszavazósditól

Az Alkotmánybíróság és az Országos Választási Bizottság elnökei szerint módosítani kell a népszavazásról szóló törvényt. A legemlékezetesebb beadványok között említik azokat, mint például a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, illetve azt, hogy ingyen lehessen sörhöz jutni.
2007-ben még több mint 400 népszavazási beadvány érkezett az OVB-hez, idén az első hat hónapban már jóval kevesebb, átlagosan havi 15, de ezek között még mindig sok a komolytalan kérdés. A legemlékezetesebb esetek között említik azokat, mint például a tyúk vagy a tojás volt-e előbb, illetve azt, hogy ingyen lehessen sörhöz jutni.

Szigeti Péter, az OVB elnöke elmondta: ma már nem kell tárgyalniuk a poénos kérdésekről és a Közlönyben sem jelentetik meg ezeket. Már csak a törvényhozóknak kell egy olyan jogszabályt elfogadniuk, ami valóban bezárja a kiskapukat.

Olvasóink írták

 • 6. klj_54 2008. július 13. 20:26
  „4. hozzászólás Tisztahiszti 2008.07.13 16:58
  Akkor nem én vagyok paranoiás!
  Egyes érdekcsoportoknak érdekük lenne az amit már pedzegetnek az ATV-n és az Echo TV-n. Azaz : a igény merült fel a többség részéről rend helyreállítására.
  De lehetne történelmi párhuzamokat is vonni a harmadik birodalommal:(
  Ott is a "rendcsinálással" kezdődött!”
 • 5. Baba_ 2008. július 13. 17:54
  „Szerintem jónéhány "vicces" népszavazási beadvány csak arra próbált irónikusan rámutatni, hogy a népszavazás hirtelen divatba jött intézményével milyen módon lehet visszaélni. A kiírásra került népszavazási kérdésekhez képest az "Egyetért-e Ön azzal, hogy a MK állampolárai semmilyen adót ne fizessenek?" kérdés nem is annyira abszurd és botrányos.”
 • 4. Tisztahiszti 2008. július 13. 16:58
  „Az alkotmányos elnyomás, a vad diktatúra akkor kezdődik amikor ezek a szervek dönthetik el mi a jó és mi a rossz. Ezek a tanok Napóleontól SWztalintól származnak. Mindig vigyázni kell,hogyha ilyen szervezet mint az AB és OVB uralkodni akar vagy kezd akkor kezd a diktatúra kialakulni.”
 • 3. apuka1 2008. július 13. 11:03
  „Kíváncsi leszek arra, hogy miként lehet leírni objektíven, hogy hol kezdődik a vicces kérdés? Arra is kíváncsi lennék, hogy más országokban vajon van-e ilyen szabályozás? A komolytalanság a "egyetért-e azzal, hogy ne kelljen fizetni" kérdésekkel kezdődik.”
 • 2. Vasaló 2008. július 13. 10:48
  „Sokkal-sokkal hamarabb kellett volna ezen elgondolkodni! Így nem lenne nevetséges és szánalmas ez a népszavazósdi, nem járatta le volna magát ez a két testület s nem mellesleg iszonyú sok pénzt lehetett volna megspórolni! Aki meg hülyeségekre ad be népszavazási
  kérelmet az fizesse is a költségeket! Ja, úgy már nem is oly fontos az a kérdés, mert neki kellene fizetni!”
 • 1. Morál 2008. július 13. 10:31
  „Ki kellene szűrni ki szórakozik. Ha ugyanezt megcsinálja valaki halandó a munkahelyen minimum lecseszik, de lehet el is küldik. Vagy én dolgozok túl szigorú helyen?....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két különdíjat nyert Karlovy Varyban A nyomozó

Két különdíjat is nyert első nemzetközi megmérettetésén A nyomozó szombat este. Gigor Attila rendező… Tovább olvasom