Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Beszámoló a prevencióról Kapuváron

A napokban számolt be a városi prevenciós munkáról az Irányított Betegellátási Igazgatóság menedzsmentjének Boross János, Kapuvár és térsége prevenciós koordinátora.
A szakember elmondta: a helyi önkormányzat jóváhagyásával csatlakoztak a város háziorvosai és gyermekorvosai az igazgatósághoz, melynek központja a csornai Margit Kórház. A menedzsment vezetője dr. Krizmanich Mária igazgató főorvos, ügyvezetője Nagy Gábor.
A csornai Kórházigazgató szerint a lakosság egészségi állapota egyre rosszabb, ezért az egészségmegőrzést már gyermekkorban el kell kezdeni. Varga Endréné vezető óvónő az óvodai egészségnevelő munkáról számolt be, majd Boross János foglalta össze az elvégzett prevenciós munkát.
Amint fogalmazott, az óvodai megelőzési program összetevői a környezetvédelem, a testi-lelki egészség, a mozgáskultúra, a táplálkozás. Az érdeklődők a program keretében hallhattak előadást a drogprevencióról, a helyes táplálkozásról, a higié-

niáról, a dohányzás káros hatásairól és obesitásszűrést is végeztek. A mérések tapasztalata szerint a körzet gyermekeinek 12,8 százaléka elhízott, 3,8 százaléka pedig kórosan sovány. A felnőtteknek tartottak tanfolyamot a szülésről, illetve a szülői szerepről és sikeresen működött a baba-mama klub.
Fontos szerepe volt a légzőszervi prevenciós programnak is. A vizsgált 250 emberből 56-ot kellett szakorvoshoz irányítani.
A prevenciós programban kilencvennyolc előadás hangzott el, a rendezvények sok érdeklődőt vonzottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carr Amerikáért szurkol a vb-n

Marcus Carr, a soproni sÖrdögök férfi kosárlabdacsapatának irányítója a futballt is szereti. Nézi a… Tovább olvasom