Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Beszélt a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja

Megszólalt a romák elleni sorozatgyilkosság egyik gyanúsítottja: Cs. István a Népszabadsággal azt közölte, hogy nem ő dobta fel társait és állítása szerint nem rasszista.
A jelenleg is előzetes letartóztatásban levő férfit a rendőrség azzal gyanúsítja, hogy ő vezette azt a gépkocsit, amivel a tiszalöki gyilkosság helyszínére mentek a feltételezett elkövetők.

Cs. István az első, aki a nyilvánosság előtt megszólal a gyanúsítottak közül, a Népszabadságnak ügyvédjén keresztül, írásban válaszolt a lap kérdéseire.

A férfi nem kívánt válaszolni arra, hogy járt-e Tiszalökön. "Bármit válaszolnék ugyanis rá, azzal mintegy elismerném, hogy ott jártam" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy ő informálta-e a rendőrséget és dobta fel társait, azt mondta: "ha én lettem volna az informátor, más szerepet kaptam volna az ügyben. De erről szó sincs. Nem dobtam fel senkit". Hozzátette: valaki biztos adott információt a rendőrségnek, mivel az NNI augusztusban saját bevallása szerint sem járt közel ahhoz, hogy potenciális gyanúsítottakat nevezzen meg, illetve fogjon el. Ehhez képest pár nappal később a helyi rendőröket kihagyva hajtották végre azt az akciót, amelynek során a gyanúsítottakat elfogták.

"Gyors infó lehetett, illetve messze nem teljes körű, ez magyarázza azt is, hogy igazoltatás után engem elengedtek" - fogalmazott a férfi, akit nem sokkal később mégis őrizetbe vett a rendőrség.

Kitért arra is, hogy nem tudott arról, hogy az elfogás helyszínén, a debreceni diszkóban fegyverek voltak elrejtve.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a cigányokról, volt-e velük komolyabb konfliktusa, azt mondta: átlagos véleménye van, személyes gondja nem akadt eddig velük. Mint fogalmazott: "nem a szín számít, hanem, hogy rendes ember-e valaki, vagy nem. Nem vagyok rasszista, csak egy teljesen átlagos ember, átlagos gondolkodással". Elismerte ugyanakkor, hogy Csontrabló néven ő írt az interneten - ahogy a lap kérdésében fogalmat - "masszív cigányellenes szöveget". Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy néhány sör hatására írta mindezt, majd elnézést kért azért, hogy "elengedte magát".

Olvasóink írták

 • 9. flexsnake 2009. december 12. 14:59
  „Hülyeség az a kijelentés hogy valaki nem rasszista. Mindenki az. Van aki utálja a kövér embereket mert kiskorában kövér volt, van aki a kínaiakat utálja mert elvesztette az állását mikor kínai bolt nyílt a szomszédban, más a cigányokat utálja mert rossz élménye volt egy cigánnyal. Ez az általánosítás ez fajul oda hogy sok rossz tapasztalatból utálat lesz. Addig nincs vele gond amíg ez tettlegességbe nem torkollik vagy hátrányosan nem kezd el megkülönböztetni másokat ha olyan helyzetbe kerül. Az első benyomás tartós szokták volt mondani.”
 • 8. flexsnake 2009. december 12. 14:56
  „moderálva”
 • 7. bambinaXX 2009. december 12. 07:12
  „Magocska! Előbb tanulj meg helyesen írni - aztán irogass ide. Ajánlom az általános isk. alsó tagozatát!
  czupp”
 • 6. mag 2009. december 12. 05:16
  „751510 . NA NA . A CSILAGBA MÁR VÁRJÁK A TESOIM ÉS SOK CSOMAGÁRT SOKAT FOGNAK FOGLALKOZNI VELÜK ÉN MEK CSAK KÜLDÖM A CSOMAGOKAT . MERT PÉNZ AZ VAN . IJENRE ÁLDOZUNK MI IS .PUSZA MINDENKINEK . VÁRD KI A VÉGÉT.”
 • 5. mag 2009. december 12. 05:16
  „751510 . NA NA . A CSILAGBA MÁR VÁRJÁK A TESOIM ÉS SOK CSOMAGÁRT SOKAT FOGNAK FOGLALKOZNI VELÜK ÉN MEK CSAK KÜLDÖM A CSOMAGOKAT . MERT PÉNZ AZ VAN . IJENRE ÁLDOZUNK MI IS .PUSZA MINDENKINEK . VÁRD KI A VÉGÉT.”
 • 4. mag 2009. december 12. 05:16
  „751510 . NA NA . A CSILAGBA MÁR VÁRJÁK A TESOIM ÉS SOK CSOMAGÁRT SOKAT FOGNAK FOGLALKOZNI VELÜK ÉN MEK CSAK KÜLDÖM A CSOMAGOKAT . MERT PÉNZ AZ VAN . IJENRE ÁLDOZUNK MI IS .PUSZA MINDENKINEK . VÁRD KI A VÉGÉT.”
 • 3. Naca 2009. december 11. 11:49
  „Nagyon jó lenne tudni, a valóságban ki áll a háttérben és ki volt a spicli. Mert a Draskovics-féle rendőrség semmire nem jutott volna, ha valaki nem nyitja ki a száját.”
 • 2. sauron2 2009. december 11. 10:34
  „de nem mondott valami sokat!”
 • 1. 751510 2009. december 11. 09:49
  „Nem kell elnézést kérnie, 100 magyarból 90-nek minimum vannak rossz tapasztalatai velük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhítették Hunvald fogva tartásának körülményein

Enyhítettek Hunvald György, Erzsébetváros előzetes letartóztatásban levő polgármesterének fogva… Tovább olvasom