Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Betelepülőket vár az ipari park

Csornán várják a befektetőket a frissen „kinevezett” Ipari és Logisztikai Parkba. A város alpolgármestere úgy vélte, az önkormányzatnak érdeke, hogy az ipari park ne csak a címet viselje, hanem működjék is.

Miként korábban hírül adtuk, a Csorna déli részén lévő ipari terület elnyerte az Ipari és Logisztikai Park címet. Azonban a cím önmagában vajmi keveset ér, az ipari parkot meg kell tölteni „élettel". Igaz, már működnek különböző cégek – köztük a Mofém, a Közútkezelő, a Pannon-Gabona Rt., a MÁV – a park területén, illetve közvetlenül mellette, ám további befektetőket is szívesen látnának a város vezetői. A tervekről Papp Imre alpolgármestert kérdeztük.

– Megérkezett a polgármesteri hivatalba az az anyag, amely a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, valamint az önkormányzat közötti szerződést tartalmazza – kezdte Papp Imre. – Ebben többek között rögzítették az önkormányzat feladatait, a működtetés rendjét, s azt, hogy miként kell eleget tenni a megvalósíthatósági tanulmányban foglaltaknak. A végrehajtott és tervezett feladatokról minden év január végéig jelentést kell küldenünk a minisztériumba. Természetesen az önkormányzatnak az az érdeke, hogy az ipari park ne csak a címet viselje, hanem működjék is.

Papp Imre elmondta: tájékozódnak más ipari parkoknál, hogy mik azok a fontos tényezők, amelyekre kezdetben figyelni kell. Hozzátette, hogy az önkormányzat felelős a működtetésért, amit a megvalósíthatósági tanulmányban leírt javaslat alapján egy létrehozandó gazdasági társaság végez. Az ipari park jelenlegi területe 24 hektár. Ennek negyede az önkormányzaté, a többi cégek, illetve magánszemélyek tulajdonában van. Utóbbiak szándéknyilatkozatban jelezték, hogy földterületüket az ipari park részének tekintik és ha befektető érkezik, vele egyezkednek az eladásról.

– Tárgyalunk a MÁV-val, mivel az ipari park és sínek közötti 4,6 hektáros terület a vasút tulajdona – fűzte hozzá az alpolgármester. – A Pannon-Gabona Rt. jelezte a betelepülési szándékát az ipari parkba, melynek szomszédságában egy nagyberuházást valósít meg.
Papp Imre kifejtette: a már ott lévő cégek mellett várják a letelepedni szándékozókat is, akár ipari, akár logisztikai tevékenységet kívánnak folytatni. Az önkormányzat tulajdonában lévő terület iránt már van érdeklődő, a képviselő-testület februárban dönt az értékesítésről. De várják a további befektetőket is. Azokat a vállalkozásokat is szívesen fogadják, amelyek esetleg kiszorulnak a győri és soproni ipari parkból.

– Az Ipari és Logisztikai Park cím elnyerése egy folyamat vége, ám az igazi munka most kezdődik – jegyezte meg Papp Imre. – Most már képesek vagyunk hellyel kínálni a hozzánk érkezőket, másokat pedig hívni fogunk, mert az ipari parkot valóban élettel kell megtölteni.

Előzmények:

Csorna ipari parkot akar (2003-10-09) >>
Csornán ipari park címre pályáznak (2003-12-18) >>
Ipari park cím (2004-01-15) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szemközti ablak (La finestra di fronte)

Giovanna 9 éve él házasságban férjével. Egy nap amnéziás öregemberre bukkannak az utcán, aki… Tovább olvasom