Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Betelt a pohár az MSZP megmondó emberénél

Önkormányzati megszorító csomagot készít elő a miniszterelnök, ezért konfrontálódik az MSZP polgármestereivel - állítja Karsai József.
A Hír Tv-nek nyilatkozó szocialista politikus szerint minderre azért van szükség, mert a gazdaság a tönk szélére jutott, az adóemelések és a rossz gazdaságpolitika miatt csak az ő választókörzetében 500 munkahely szűnik meg az ősszel. Battonya polgármestere úgy vélte: a kormány adóterhei tönkreteszik a mikro-, a kis- és a közepes vállalatokat.

Karsai leszögezte: már nem bízik Gyurcsány Ferencben. A szocialisták "megmondó embere" hasonlóképp nyilatkozott a Népszabadságnak is, mondván, a szocialista pártvezetés tudatosan szervezte szombatra a frakcióülést, tudva, hogy a polgármester-képviselők ekkor nem érnek rá. (A frakcióülésen döntöttek a többi közt a tisztasági csomag egyik legvitatottabb pontjáról, a főállású képviselőség bevezetéséről.)

Karsai értetlenségét fejezte ki az összeférhetetlenség kapcsán, mondván, eddig a pártvezetés azt követelte a politikusoktól, méressék meg magukat helyi szinten is, most pedig Gyurcsány Ferenc azt mondja, nem fér össze a polgármesteri poszt a parlamenti mandátummal.

Úgy vélte, ez a kormányfői szándék mindenkire veszélyes, de leginkább Gyurcsány Ferencre, aki annak a harminchat embernek támad frontálisan, akikkel a Gyurcsány-csomag és az őszödi beszéd után is nyerni tudott.

Hozzátette: aki igazi szociáldemokrata, álljon ki amellett, akik megválasztották. Baloldali szavazói is úgy érzik, becsapták őket, nincs ennivalójuk, nincs fűtenivalójuk, kikapcsolják náluk a villanyt, az ország élhetetlenné vált - mondta Karsai.

A politikus egyértelművé tette: nem írja alá a népszavazásra vonatkozó ívet, semmi olyat nem jegyez ellen, ami hétvégén megálmodott ötlet. A miniszterelnök ezt az egész csomagot bedobta a közvélemény elé, anélkül, hogy megbeszélte volna velük, mondván, majd úgyis kihúzzák a bajból - fogalmazott Karsai, kiemelte: nem fogják, betelt a pohár. A miniszterelnöknek ez egy százalékot sem fog hozni, és a legjobb embereit veszíti el - fűzte hozzá.

hirado.hu/Hír Tv/Népszabadság

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új eljárás a bőrrák ellen

A bőrrákban szenvedő betegeket hamarosan egy új eljárással kezelik, méghozzá egy újfajta… Tovább olvasom