Délmagyar logó

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 5°C | 14°C Még több cikk.

Betondarabbal dobtak meg egy LMP-s aktivistát

Az eset Devecseren történt vasárnap, ahol a Jobbik és több jobboldali radikális szervezet tartott demonstrációt.
Betondarabbal dobták vállon az LMP egyik aktivistáját vasárnap Devecseren, ahol a Jobbik és több jobboldali radikális szervezet tartott Élni és élni hagyni - demonstráció a jogos magyar önvédelemért elnevezéssel megmozdulást. Az LMP közösség elleni izgatás miatt feljelentést tesz a demonstráció résztvevői ellen.

Szabó Tímea, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának alelnöke úgy fogalmazott, hogy vasárnap Devecseren a szélsőjobb újra átlépett egy határt, ráadásul a "gyűlöletre uszítás a rendőrség tétlen asszisztálása mellett" zajlott.

A képviselő elmondta, hogy a településen megfigyelőként jelen volt az LMP egyik aktivistája is. A 25 éves lányt, aki az egyik helyi roma család házának udvarán állt, a demonstrálók egyike egy több kilós betondarabbal vállon dobta. Szabó Tímea közlése szerint ha aktivistájuk nem kapja félre a fejét, akkor azt találja el a betondarab.

A lány, akinek sérüléseiről látleletet vettek fel, feljelentést tett az ügyben.

A frakcióvezető-helyettes kijelentette: a vasárnapi demonstráció egyértelműen kimerítette a közösség elleni izgatás tényállását, amiért az LMP feljelentést tesz. Szerinte a rendezvényen elhangzó beszédekben nyíltan erőszakra hívtak fel, ami a konkrét helyzetben alkalmas volt mások testi épségének és életének veszélyeztetésére. A vasárnapi demonstráció a XX. század legsötétebb éveit idézte - értékelte Szabó Tímea.

Külön kiemelte, hogy a szabad véleménynyilvánítás joga kitüntetett alkotmányos védelmet élvez, de – mint mondta – ha ez a véleménynyilvánítás felveti annak az esélyét, hogy valaki emiatt erőszakra ragadtatja magát, akkor az már büntetőjogi kategória.

Szabó Tímea hozzátette, azonnali választ várnak a rendőrségtől, hogy miért nem avatkoztak közbe akkor, amikor olyan mondatok hangoztak el, mint például: "Cigányok, meghaltok!" vagy akkor, amikor a vonulás során bűncselekmények történtek. Elmondta, hogy képviselőtársa, a rendészeti bizottságban ülő Dorosz Dávid vasárnap a devecseri kapitányságot és az ORFK-t is felhívta, de hírzárlatra hivatkozva "a szó legszorosabb értelmében elhajtották".

Kérdésre válaszolva azt mondta, a vasárnap a helyszínen tartózkodó aktivistájuk szerint a demonstrálók kezdték a dobálózást.

A rendőrség a vasárnapi demonstráción a felvonulók útvonalát kordonnal biztosította, amelyet a tüntetők többször megpróbálták átlépni; egy alkalommal dobálásba bonyolódtak a helyiekkel, amelynek során Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei parlamenti képviselője is megsérült a homlokán.

Olvasóink írták

 • 10. reader 2012. augusztus 07. 16:47
  „4. 751510 2012.08.06. 15:47

  "Örüljön, hogy nem verték meg a cigányok..."

  Az kellett volna pedig!”
 • 9. bánki 2012. augusztus 07. 13:56
  „Hiszem ha látom !

  Fénykép ?

  Ferenci Gábor képén látszik, hogy rendesen eltalálták.
  A füves csaj képe miért nem publikus ?

  Kamu !!!!!!!!!!!!”
 • 8. Mozimasiniszta 2012. augusztus 06. 23:02
  „Zseneális ! szinte ordított a lehetőség ! csak ki kellett használni: nehogy már csak a Jobbikost dobják meg valamekkora kődarabbal ! szegény szerencsétlen zsidó pionírt is atrocitás érte , természetesen egy ártatlan cigánycsalád védelme alatt ! Kint az utcáról, át a kerítésen !.... a vállához vágtak egy több kilós betondarabot, több (sok ?) méter távolságból !!! és semmi komoly baja sem lett ! Kész csoda ! a Szentszékhez is be kell jelenteni... Az viszont nem csoda hogy arcátlanságban már felülmúlják a szadeszes kitenyésztőiket ! Ez a Dorosz nevű senkiházi meg pestről ugatja meg hogy mi, mikor és hogyan történt Devecserben :”
 • 7. papsajt 2012. augusztus 06. 20:10
  „Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei parlamenti képviselője is megsérült a homlokán.
  ezután a rendőrség nem csinált semmit,
  később állítólat LMP-s csaj is megdobta valaki,
  eután a rendőrség nyomoz a jobbikosok ellen.

  Jól értem?”
 • 6. Apátfalvi** 2012. augusztus 06. 20:05
  „A cigánykérdésre az LMP-féle "közösség elleni izgatás, XX. század legsötétebb emlékei" stb. dumák egyáltalán nem hoznak megoldást.

  A betondarabbal való dobálózás pedig rendkívül primitív dolog, főleg ha az áldozat egy nő! A szélsőjobbnak mondjuk sosem esett nehezére az ilyesmi, de azért az ember csak hátrahőköl a hír hallatán, még akkor is, ha a nevezett LMP-s hölggyel nem is ért egyet...”
 • 5. bánki 2012. augusztus 06. 16:54
  „Tartsuk be az időrendi sorrendet !

  Először Ferenczi Gábort dobták meg a,,roma származású" cigányok !

  József Attila : dolgozni csak úgy érdemes ahogy csillag megy az égen - már ha jól emlékszem !

  Adjuk kárpótlást az LMP-s csajnak is. Eggyel több vagy kevesebb ?”
 • 4. 751510 2012. augusztus 06. 15:47
  „Örüljön, hogy nem verték meg a cigányok...”
 • 3. klj-54 2012. augusztus 06. 15:36
  „Igen ez a fajta bunkóság, primitívség a bal oldal ellenes embernek kinéző de állati szellemi nívón lévőkre jellemző!
  Ezek voltak akik körbe kakálták a Kossuth teret mert Orbán utasította őket és ezek azok akik egy "péti fehér" kannás borért bármikor bárki ellen mennek tüntetni.
  Ide is ír pár hasonló szellemi szintű!”
 • 2. 751510 2012. augusztus 06. 15:32
  „Amúgy mit keresett a cigányok udvarán?”
 • 1. 751510 2012. augusztus 06. 15:32
  „lol”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felborult egy kénsavat szállító kamion Budapesten

A kamion, amely 20 köbméternyi, 17 százalékos kénsavat szállít, a Weiss Manfréd úttól mintegy 70… Tovább olvasom